• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με ΟΤΕ και ΟΠΑΠ η πολιορκία των 900 μονάδων

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Οριακά ανοδικά ξεκίνησε και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.), επιχειρώντας μία μάλλον αδύναμη αντίδραση για την προσέγγιση των 900 μονάδων, που στο πρώτο ημίωρο εξαντλήθηκε στις 897 μονάδες.

    Περισσότερο σαφής η αντίδραση στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 που γράφει κέρδη σχεδόν 1,5% και λιγότερο στις υπόλοιπες τρεις συστημικές, που ενισχύονται κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα.

    Σε φάση αναζήτησης κατεύθυνσης η αγορά, παρά το γεγονός ότι ευνοήθηκε από τις εισροές κεφαλαίων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του MSCI οι επενδυτές έμειναν ικανοποιημένοι από τις προβλέψεις για ισχυρή κερδοφορία φέτος του Μυτιληναίου, άνω των 260εκατ.ευρώ του ΟΠΑΠ, αλλά και του ΟΤΕ.

    Άλλωστε είναι οι μεγάλες μετοχές από τα blue chips του Χ.Α. που μπορούν να πείσουν για την αντίδρασή τους την Παρασκευή: Κίνηση στα 17 ευρώ για τον Μυτιληναίου ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 που μένει να φανεί αν θα διατηρηθεί σ’ αυτή την περιοχή μέχρι το τέλος της ημέρας, 1,9% η αντίδραση στον ΟΠΑΠ και πάνω από 1% στον ΟΤΕ, πολύ κοντά στα 18 ευρώ (17,95 προς ώρας).

    Ο ΟΠΑΠ ξεπερνάει σε αντίδραση τα 14,35 ευρώ.

    Ανεβάζει στροφές η ΕΧΑΕ με τον Γιάννο Κοντόπουλο να πιστεύει στις καλές μέρες της αγοράς φέτος, αλλά και της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

    Η μετοχή ανεβαίνει οριακά στα 3,64 ευρώ. Στα 7,62 ευρώ, μάλλον υποτονικά η ΕΥΔΑΠ που ετοιμάζεται να επιστρέψει μετρητά στους μετόχους της, ενώ από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζει η Ιντεάλ με 3,4% άνοδο, στα 3,65 ευρώ.

    Στα 6,22 ευρώ αντιδρά η ΔΕΗ, με κέρδη λίγο κάτω από 1%.

    Η αντίδραση της αγοράς μοιάζει αδύναμη. Όπως αδύναμη είναι και η συμπεριφορά των υπολοίπων αγορών της Ευρώπης.

    Η άνοδος κατά 400 μονάδες χθες του Dow και η κίνηση πάνω από τις 4.170 μονάδες για τον S&P λαμβάνεται ως τεχνική αντίδραση έπειτα από ένα σερί πτώσης επτά εβδομάδων, όπως σχολιάζουν οι ξένοι αναλυτές.

    Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 100 μέρες και φως στο βάθος του τούνελ δεν υπάρχει. Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τα Εμιράτα ρίχνει σχετικά την τιμή του μαύρου χρυσού που εξακολουθεί να είναι ακριβή στα 116 δολάρια το βαρέλι και σχεδόν 117 για το brent.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΥΔΑΠ: Θα κάνει την έκπληξη με γενναία επιστροφή κεφαλαίου; Στις 20/6 οι οριστικές αποφάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ