• ΑΓΟΡΕΣ

    ΕΥΔΑΠ: Θα κάνει την έκπληξη με γενναία επιστροφή κεφαλαίου; Στις 20/6 οι οριστικές αποφάσεις

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χάρης Σαχίνης, επικεφαλής ΕΥΔΑΠ

    Χάρης Σαχίνης, επικεφαλής ΕΥΔΑΠ


    Eκπλήξεις επιφυλάσσει για την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρης Σαχίνης.

    Στις 20 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η σύγκλιση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Η διοίκηση της ευδαπ, 10 – 15 μέρες πριν στο πλαίσιο συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου αναμένεται να εγκρίνει μετά από πρόταση της διοίκησης την επιστροφή κεφαλαίου η οποία θα είναι, όπως λέγεται γενναία. Οι πληροφορίες της αγοράς κάνουν λόγο για ένα ποσό μέχρι 1,5 ευρώ! Από την εξέλιξη αυτή αναμένεται να ευνοηθούν τόσο το Υπερταμείο όσο και το ΤΑΙΠΕΔ που μαζί και οι δύο φορείς ελέγχουν ποσοστό 61,3%, αλλά και το  fund του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή John Paulson, το ποσοστό του οποίου ανέρχεται σε 10%.

    Η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ -0,35% 5,73 διαθέτει περί τα 431 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2021 τα οποία ανακοίνωσε τον Απρίλιο που μας πέρασε.

    Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενέκρινε την υποβολή πρότασης προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, για τη διανομή μερίσματος, ποσού 0,28 ευρώ ανά μετοχή (συνολικό μικτό ποσό ευρώ 29.820 εκατ. για τη χρήση 2021. Με βάση την τιμή κλεισίματος στις 31/12/2021, η μερισματική απόδοση διαμορφωνόταν σε 3,6%. Θα εξεταστεί, αναφερόταν στην ίδια ανακοίνωση, η δυνατότητα περαιτέρω διανομής μερίσματος από τα κέρδη παρελθουσών χρήσεων.

    Σημειώνεται ότι από τις 27/4 η μετοχή της ΕΥΔΑΠ δεν έχει χάσει τα 7 ευρώ. Η μετοχή έκλεισε χθες στα 7,59 ευρώ με κέρδη 3,97% και μάλιστα με όγκο 260 χιλιάδων τεμαχίων.

    Διαβάστε επίσης

    Χάρης Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ): Έτσι θα βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στους δείκτες ESG-Νερό μηδενικού αποτυπώματος το 2030

    Χρηματιστήριο: Η Eurobank έστειλε την αγορά στις 890 μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ