• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Lamda και Μυτιληναίος στο προσκήνιο, νέες πιέσεις στην Alpha και η αντίδραση της Αττικής

    LAMDA

    Οδ. Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda


    Αναγνωριστικές κινήσεις για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. και την αγορά, στις 914 μονάδες, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε Lamda ΛΑΜΔΑ -0,85% 6,97 και Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ -0,21% 38,72, παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η συσσώρευση στο 1,11 ευρώ στην Alpha κι βγαίνουν μικρού εύρους αγορές σε Πειραιώς και Εθνική.

    Αισθητή ανοδική κίνηση στην Αττικής, με κέρδη 3%, παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά αποτελέσματα συνεχίζουν να προβληματίζουν την Τράπεζα της Ελλάδος και την αγορά.

    Πάνω από 2% τα κέρδη για την Lamda, καθώς την επόμενη εβδομάδα, μεταβιβάζονται οι μετοχές της Ελληνικό Α.Ε., βάζοντας, επιτέλους ένα τέλος στη δρομολόγηση ενός έργου που έχει χαρακτηριστεί η μεγαλύτερη οικιστική ανάπλαση της Ευρώπης. Τα οφέλη όμως, δεν αφορούν μόνο στην Λάμδα. Αφορούν σε κάθε κατασκευαστική εταιρεία που θα εμπλακεί στο έργο, με την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ να έχει ισχυρό προβάδισμα, καθώς οι πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνει ενεργότερο ρόλο στο νέο καζίνο.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται στις 914 μονάδες με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 7 εκατ. Ευρώ.

    Δυναμική στην Aegean ΑΡΑΙΓ 0,49% 12,39, καθώς μπήκαν οι νέες μετοχές και το χαρτί ενισχύεται πάνω από 2%, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ μετά τη διόρθωση επανέρχονται σε ανοδική τροχιά, στα 15,20 και στα 13,13 ευρώ.

    Ήπιες οι πιέσεις στα ΕΛΠΕ, την ΕΧΑΕ, την ΜΟΗ, την Τέρνα Ενεργειακή.

    Η αγορά είχε δείξει δυναμική και την Τρίτη ήταν σημαντικό ότι κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τις 920. Αυτό όμως, όπως φάνηκε χθες, ειδικά όταν οι απώλειες είναι εισαγόμενες, δεν ήταν αρκετό. Μένει να φανούν αν θα επιδείξουν οι συναλλασσόμενοι αντανακλαστικά, αλλά σε κάθε περίπτωση η προσέγγιση των 948 μονάδων που αποτελούν την επόμενη αντίσταση, καθίσταται πιο δύσκολη, όσο ο δείκτης απομακρύνεται από αυτό το στόχο.

    Πιθανή αντίδραση των αγορών σήμερα, θα δείξει ότι οι πληθωριστικές ανησυχίες είναι πρόσκαιρες.

    Στην Αθήνα πάντως, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην επίσκεψη φον ντερ Λάιεν, της προέδρου της Ε.Ε., η οποία θα μεταφέρει την έγκριση της Κομισιόν για το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης, ενώ η κυβέρνηση κατήγαγε χθες σημαντική κοινοβουλευτική νίκη με την ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίζει σχεδόν τα μισά άρθρα παρά την κριτική!



    ΣΧΟΛΙΑ