• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Σούπερ μερίσματα από ΟΤΕ και ΕΛΠΕ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Το ταμπλό μιλάει από μόνο του για ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ. Σήμερα αναμένεται η επιβεβαίωση που θα δικαιολογεί το χθεσινό πάρτι στις τρεις αυτές μετοχές, όπου ο ΟΤΕ έφτασε να διαπραγματεύεται στα υψηλά 14 ετών, τα ΕΛΠΕ σε προ πανδημίας επίπεδα και την Μότορ Όιλ πολύ κοντά στα επίπεδα 52 εβδομάδων. ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ αποτελούν τις μετοχές, σύμφωνα με τις αναλύσεις των χρηματιστηριακών, ανάχωμα στην κούρσα των τιμών της ενέργειας. Το πετρέλαιο έφτασε πάνω από τα 96 δολάρια το βαρέλι και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια, εξέλιξη που ανεβάζει την αξία των αποθεμάτων τους.

    Η Eurobank Equities περιμένει για την μετοχή των ΕΛΠΕ προσαρμοσμένα EBITDA για το 2021 429 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 29%. Η άνοδος του πετρελαίου αναμένεται να ωφελήσει το ύψος των αποθεμάτων και να δώσει κέρδη στον όμιλο. Επιπλέον οι αναλυτές περιμένουν βελτίωση των περιθωρίων διύλισης ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Ο όμιλος ανακοινώνει αποτελέσματα σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

    Επίσης, το ενδιαφέρον στρέφεται αναπόδραστα στη μετοχή του ΟΤΕ ΟΤΕ -0,15% 13,51 , τρεις μέρες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Telekom, κατά την οποία τονίστηκε ότι ο γερμανικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών θα επενδύσεις τρια δις. ευρώ στην Ελλάδα. Η αγορά αναμένει να ακούσει σήμερα πληροφορίες για το μέρισμα –το ίδιο αναμένει και από τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -1,41% 8,40  αλλά και για το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών και επιβράβευσης των μετόχων του.

    Η Euroxx ΕΧ -100,00% σημειώνει πως περιμένει καλή πορεία στο τέταρτο τρίμηνο οδηγούμενη από τις θετικές τάσεις στην Ελλάδα, ενώ περιμένει κάποια σταθεροποίηση στη δραστηριότητα κινητής στη Ρουμανία.

    Για το σύνολο της χρήσης περιμένει πωλήσεις αυξημένες κατά 2,9% και στα 3,35 δισ. ευρώ, με τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 1,288 δισ. ευρώ ενισχυμένα κατά 5,3% και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 490,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 19,4%.

    Για το μέρισμα η Euroxx περιμένει 0,70 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3,9%.

    Από την πλευρά της, η Eurobank Equities περιμένει έσοδα 3,3 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 2,2% και προσαρμοσμένα EBITDA μετά τις μισθώσεις αυξημένα κατά 4,1%.

    Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην πολιτική αμοιβής μετόχων και περιμένει 500-560 εκατ. ευρώ επιστροφή στους μετόχους ετησίως μέχρι το 2026.

    Τέλος, η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ για το σύνολο της χρήσης περιμένει πωλήσεις 3,36 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 3,2%, προσαρμοσμένα EBITDA μετά τις μισθώσεις 1,294 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 5,8% και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 489 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 21,3%.

    Οι δημοσιευμένες ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένονται στα 482 εκατ. ευρώ και οι προσαρμοσμένες στα 570 εκατ. ευρώ.

    Η διοίκηση αναμένεται να ανακοινώσει το πρόγραμμα ανταμοιβής των μετόχων για την τρέχουσα χρήση και τις επόμενες αναφέρει η χρηματιστηριακή και περιμένει μέρισμα 0,75 ευρώ που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,3%.

    Διαβάστε επίσης

    Euroxx: Πάνω από τις 1.000 μονάδες το Χ.Α. μέχρι το τέλος της χρονιάς – Τα top picks για το 2022

    Χρηματιστήριο: Σούπερ μερίσματα από ΟΤΕ και ΕΛΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ