• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες ανεβάζουν τον δείκτη, φλερτ με τις 860 μονάδες

    τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

    Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Άλλες δέκα μονάδες από τα τρέχοντα επίπεδα που άνοιξε ο δείκτης (857) χρειάζεται για να είναι «συνεπής» στο τεχνικό σενάριο, κατάληψης του ΚΜΟ 200 ημερών, εξέλιξη που ενδεχομένως απελευθέρωνε κεφάλαια και διάθεση για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

    Τα θεαματικά αποτελέσματα των τραπεζών και εταιρειών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως του Μυτιληναίου, μπορούν να συντηρήσουν ανοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μέσα στον Αύγουστο, σημειώνουν οι εναπομείναντες χρηματιστές που παρακολουθούν τα της αγοράς από την Αθήνα και όχι από κάποια παραλία.

    Ασφαλώς και το ενδιαφέρον στρέφεται στα οικονομικά αποτελέσματα και όχι τόσο στις πληθωριστικές συνέπειες που εν πολλοίς θα πρέπει να θεωρούνται προεξοφλημένο γεγονός.

    Στο επίκεντρο και τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου για Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ διαδοχικά μέχρι την Πέμπτη.

    Ταυτόχρονα, στο ταμπλό σήμερα οι 222.800.215 νέες μετοχές της Intralot ΙΝΛΟΤ 0% 1,13 που προέκυψαν από την ΑΜΚ.

    Ίσως τα βαριά ζητήματα που απασχολούν τις αγορές, επιτόκια, έλλειψη αερίου, ενεργειακή κρίση, απασχολήσουν καθοριστικά από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα, όταν και θα πλησιάζει ο πρώτος χειμώνας, χωρίς την ασφάλεια της ενέργειας, σημειώνουν οι αναλυτές.

    Μέχρι τότε θα ήταν προτιμητέα η προσπάθεια χτισίματος «λίπους» στην περιοχή άνω των 900 μονάδων.

    Με κίνηση στις 858 μονάδες, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. Την τάση καθορίζουν και σήμερα οι τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη στις 535 μονάδες και κέρδη πάνω από 2,7%.

    Πάνω από 2,6% η ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70 στα 3,12 ευρώ, 2,2% η άνοδος στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02, στα 91 λεπτά, +3,3% η Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 στα 0,915 ευρώ και 3,3%, στα 0,89 ευρώ.

    Εξαντλήθηκε στα 9,63 ευρώ η αντίδραση που βγήκε νωρίτερα στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ .

    Αντίδραση και σήμερα στα διυλιστήρια, με το brent στα 103 δολάρια το βαρέλι, αλλά το crude κάτω από τα 100, στα 13,66 ευρώ ενισχύεται ο ΟΠΑΠ και στα 16,88 ο ΟΤΕ.

    Στα όρια των 15 ευρώ ο Μυτιληναίος, αλλά στα 17,66 ενισχύεται η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23.

    Διαβάστε επίσης:

    Λιβύη: Στα 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα η παραγωγή πετρελαίου – Επανήλθε σε επίπεδα πριν τους αποκλεισμούς

    Ebury: Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη εξέπληξε προς τα πάνω

    Citi: Έρχεται βαθιά ύφεση στην Ευρωζώνη και πτώση των εταιρικών κερδών



    ΣΧΟΛΙΑ