• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Οι πληροφορίες για την τιμή που θα γίνει το deal στην Ιντρακάτ – Ο Στάσσης ανέβασε τη ΔΕΗ – Μικρότερες οι απώλειες του ΓΔ σε σχέση με το εξωτερικό

    Πέτρος Σουρέτης (Intrakat), Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ)


    Οι φήμες για deal στον κατασκευαστικό με επίκεντρο την Ιντρακάτ συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη, εξέλιξη που αν τελικά συμβεί θα σηματοδοτεί την επιστροφή των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη, ήταν ο βασικότερος λόγος για το κλίμα αισιοδοξίας που προέκυψε στην αγορά.

    Τα καλά νέα ήταν τέσσερα: Πρώτον, οι δρομολογούμενες εξελίξεις στην Ιντρακάτ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι είναι θέμα ημερών να οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια και στη συνέχεια να ακολουθήσει δημόσια πρόταση. Δεύτερον, δεν είναι και λίγοι εκείνοι στην αγορά που δεν αποκλείουν να υπάρξει σφήνα και νέου ενδιαφερόμενου. Τρίτον, το τίμημα, με βάση τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις της αγοράς προσδιορίζεται σε τιμή αισθητά πιο ψηλή από την τρέχουσα (κάποιοι στην αγορά αναφέρονται σε ποσό μέχρι τα 3 ευρώ). Και τέταρτον, το καλό νέο ήρθε από τον Γιώργο Στάσση τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, ο οποίος είπε ότι σε έξι με επτά μήνες θα είναι διαφορετική εικόνα της επιχείρησης και πως μέσα στον Ιούλιο θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την αγορά ιδίων μετοχών.

    Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με το γύρισμα της Alpha ΑΛΦΑ 1,29% 1,57  (στα 0,86 ευρώ), της ΔΕΗ ΔΕΗ 1,28% 11,05, στα 5,27, της ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ 1,97% 5,69 που από τα 7,07 έφυγε για τα 7,30, της ΜΟΗ που ανέκαμψε πάνω από τα 18 ευρώ και του ΟΤΕ που επανήλθε στα 16,50 ευρώ «φρέναραν» την πτώση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,21%, στις 822,15 μονάδες, τη στιγμή που η Wall εκκίνησε πτωτικά, αλλά περιορίστηκαν γρήγορα οι απώλειες και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν μεταξύ 1% – 1,5% (Dax, Φρανκφούρτη).

    Αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η τιμή του πετρελαίου παίρνει πάλι την ανηφόρα με το brent πάνω από τα 116 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του φυσικού αερίου να ζαλίζει στα 400 δολάρια. Το παρήγορο πάντως είναι ότι η Credit Suisse θεωρεί ότι τιμολογήθηκε η ύφεση στις τιμές των τραπεζών, αν και από την Παρασκευή η αγορά εισέρχεται στο δεύτερο εξάμηνο το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και εκλογές.

    Στην Alpha, παρά την αντίδραση, η μετοχή έκλεισε με πωλήσεις 122 χιλιάδων τεμαχίων. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην Πειραιώς, αλλά με λιγότερα κομμάτια, περίπου 64.000.

    Νέα πτώση για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 1,15% 37,04 στα 14,20 ευρώ, σχεδόν 2% οι απώλειες για την ΕΧΑΕ, 2,5% για τα ΕΛΠΕ και κλείσιμο κάτω από τα 5 ευρώ για την Aegean.

    Στα 9,27 με οριακή πτώση η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 17,14 ευρώ διολίσθησε η Τέρνα Ενεργειακή, σχεδόν 3% οι απώλειες στο κλείσιμο για τον ΟΠΑΠ που είδε πάλι τα 13,86 ευρώ.

    Τα κέρδη για την Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 2,42% 5,08 ανήλθαν σε 13,40%, στα 2,37 ευρώ, διακινώντας σχεδόν 800 χιλιάδες κομμάτια και στην Ιντρακόμ η άνοδος ήταν της τάξης του 10,7%, στο 1,44 ευρώ, με 312 χιλιάδες κομμάτια.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ): Θα πάμε σε επαναγορά μετοχών- Διαφορετική εικόνα σε 6-9 μήνες



    ΣΧΟΛΙΑ