ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η δήλωση του υπουργού εξωτερικών του Ιράν Αμπας Αραγτσί ότι θα στενά του Ορμούζ θα είναι ανοιχτά για όλα τα πλοία όσο διαρκεί η εκεχειρία στο Λίβανο ήταν η αφορμή για να ενεργοποιηθούν οι αγοραστές στα διεθνή χρηματιστήρια αλλά και το ΧΑ. Στο ΧΑ πρωταγωνιστούν στην άνοδο οι μετοχές των τραπεζών. Ξεχωρίζει η Alpha με κέρδη 4,88%, ακολουθούν Πειραιώς και Eurobank με κέρδη 3,20% η κάθε μία και η Εθνική με άνοδο 2,95%. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 1,83% στις 2.316 μονάδες.
Εκτός από τις τράπεζες εντυπωσιάζουν με τη συμπεριφορά τους από το πρωι οι μετοχές της Viohalco και της Cenergy. H πρώτη ενισχύεται κατά 3,09% και η δεύτερη κατά 2,72%. Για τη μετοχή της Viohalco αφορμή στάθηκαν τα προστατευτικά μέτρα που αποφάσισε η ΕΕ για τις εισαγωγές τρίτων στην Ευρώπη.
Μπαίνουν κριτήρια περιβαλλοντικά και εμπορικά που διπλασιάζουν τους δασμούς στα προϊόντα βιομηχανιών εκτός ΕΕ. Η Viohlaco με τις μεταλλουργίες της Σιδενόρ, Sovel και Stomana στη Βουλγαρία θα οφεληθεί από την εξέλιξη αυτή αφού έχει μεγάλη παραγωγική ικανότητα και δυνατότητα εξαγωγών.
Αφορμή για το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στη Cenergy ήταν το report της Eurobank Equities που δίνει τιμή στόχο τα 25,3 ευρώ από 18,20 ευρώ προηγουμένως. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν περιθώρια ανόδου παρά τη σημαντική άνοδο που έχει ήδη καταγράψει η μετοχή από τα χαμηλά του Μαρτίου.
Η χρηματιστηριακή μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 2025 διατηρεί την πρόβλεψή της για προσαρμοσμένο EBITDA 424 εκατ. ευρώ το 2026 που βρίσκεται πάνω από το guidance της διοίκησης και σημαντικά υψηλότερα από τις συγκλίνουσες προβλέψεις της αγοράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μετρό Γραμμή 4: Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Δούκα με Ελληνικό Μετρό και αναδόχους για την Κυψέλη – Πότε ξεκινούν τα έργα
- Μύκονος – Αποκάλυψη: Πώς ένα καθαριστήριο χρεώνει 4 φορές πιο ακριβά το πλύσιμο σε σεντόνια και πετσέτες – Τι δείχνουν τα τιμολόγια
- Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τις αρχειοθετήσεις
- Αλέξανδρος Εξάρχου: Σταθερές ροές εσόδων από το LNG και αυτόνομη εισαγωγή της εταιρείας ενέργειας στο ΧΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.