• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή με άνοδο – Από το -7% στο +15% η Πειραιώς, εκτοξεύθηκε η μετοχή της Space Hellas

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Με το «δεξί» επανήλθε από την μακρά πασχαλινή παύση ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση με αρκετές διακυμάνσεις και την προσοχή στραμμένη κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.

    Με τα διεθνή χρηματιστήρια να επανακάμπτουν από τις χθεσινές βαριές απώλειες, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατάφερε να κλείσει με άνοδο 0,12% στις 911,42 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 82,7 εκατ. ευρώ και τον όγκος στα 34,7 εκατ. τεμάχια.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον κινήθηκε γύρω από τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς και της Τράπεζας Αττικής. Η μετοχή της Attica Bank, η οποία προχωρά προς την κρατικοποίησή της ενεργοποιώντας τις διατάξεις του νόμου Χαρδούβελη, έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στο limit down (-29,98%), στα επίπεδα των 0,14 ευρώ.

    Από την άλλη, η πορεία της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς παρουσίασε έντονη μεταβλητότητα. Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή στις 14.00 διαπραγματευόταν στα 2 ευρώ  σημειώνοντας απώλειες -7%, ενώ τα επόμενα λεπτά “σκαρφάλωσε” στα 2,50 ευρώ, κλείνοντας με άνοδο 15,21%!  Η μετοχή θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα καθώς στις 7 Μαΐου αναμένεται η είσοδος των νέων μετοχών από την ΑΜΚ, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν τόσο την τιμή της όσο και αυτήν του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος σήμερα έκλεισε με κέρδη 0,54% και τις 617,99 μονάδες.

    Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 52 εβδομάδων βρέθηκε ενδοσυνεδριακά και η μετοχή της Alpha Bank, η οποία έκανε πράξεις στα 1,334 ευρώ. Ωστόσο το κλείσιμο τη βρήκε σε αρνητικό έδαφος, στο -0,08% και τα 1,319 ευρώ. Με άνοδο 2,44% έκλεισε η μετοχή τη Eurobank, η οποία αναμένεται να επιστρέψει σίγουρα στο MSCI Greece, ενώ με απώλειες -1,35% έκλεισε η μετοχή της Εθνικής.

    Πέρα από τις τραπεζικές μετοχές, το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο και στην τρίτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, το οποίο μάλιστα κατάφερε να προσελκύσει εντυπωσιακή ζήτηση άνω των 20 δισ. ευρώ με την απόδοση  του  να κλείνει στη ζώνη του 0,20%.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, πέρα από το άλμα της Πειραιώς, η Motor Oil ήταν αυτή που ακολούθησε με άνοδο 3,04%.

    H μετοχή του ΑΔΜΗΕ έκλεισαν με άνοδο 2,42% ενώ  άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, και Lamda.

    Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Aegean, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Jumbo, Viohalco και Coca Cola ΗΒC ενώ ήπια πτωτικά οι ΟΤΕ, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ.

    Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η Ελλάκτωρ κλείνοντας στο -4,07%, με την Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθεί με απώλειες -2,40%. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΔΕΗ, Εθνική, Titan και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Χωρίς μεταβολή έκλεισε ο Φουρλής.

    Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος για την Quest στον Mid Cap, που έκλεισε στο +8,91%, ενώ την μεγάλη έκπληξη έκανε η μετoxή της Space Hellas με άλμα +18,95%.

    Διαβάστε επίσης: 

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα, ανακάμπτει ο Nasdaq από τη χθεσινή βουτιά

    Πενταετές ομόλογο: Νέα ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές

    MSCI: Η «σίγουρη» Eurobank, το ντέρμπι της Alpha και η υπό σκέψη Εθνική



    ΣΧΟΛΙΑ