• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Δεν έχει χαθεί η επαφή με τις 900 μονάδες, στο -2% η ΜΟΗ λόγω αποκοπής μερίσματος


    Ήπιες διακυμάνσεις και συντηρητικές κινήσεις μεταξύ των συναλλασσομένων στο χρηματιστηριακό ταμπλό σε μία συνεδρίαση που δείχνει να ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων, rotation σε μετοχές και κατοχύρωση ρευστότητας σε άλλες.

    Επί του παρόντος η ελληνική αγορά δεν έχει χάσει την επαφή της από τα πρόσφατα υψηλά και ότι έχει καταγραφεί ως υποχώρηση βρίσκεται εντός των φυσιολογικών -και μάλλον αναμενόμενων- ορίων.

    Για την ερχόμενη εβδομάδα η πλάγια κίνηση της αγοράς μπορεί να επιχειρήσει μια δεύτερη απόπειρα διαφυγής από τα επίπεδα των 900 μονάδων υπό την προϋπόθεση καλύτερων συναλλακτικών συνθηκών.

    Κατάθεση του πρώτου μη μνημονιακού ή υπό εποπτεία της Ε.Ε. Προϋπολογισμού της χώρας σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και πρόβλεψη για ανάπτυξη φέτος, κατά τις πληροφορίες 5,6%, λιγότερο σε σχέση με όσα προβλέπουν οι ξένοι οίκοι (σ.σ. πάνω από 6%).

    Ταυτόχρονα, κρίσιμη εβδομάδα η σημερινή, καθώς οι ανησυχίες για τον Covid επιστρέφουν στην Κίνα, με ολόκληρες περιοχές πια, στο Πεκίνο, να τίθενται σε καραντίνα, ότι κι αν σημαίνει αυτό για τη διεθνή παραγωγή και εξαγωγές.

    Κρίσιμο διάστημα μέχρι τέλος του μήνα για την αγορά και τις υπόλοιπες, αφού παραδοσιακά κλείνουν θέσεις εκ μέρους των ξένων και ταυτόχρονα, συνηθίζεται ένα ράλι, αντίδραση, για τις εναπομείνασες συνεδριάσεις πριν από το τέλος του χρόνου.

    Η προσοχή της αγοράς σε Autohellas και Cenergy για την εισαγωγή τους στον FTSE μία εκ των δύο, με την πρώτη να έχει αυξημένο free float στο 65% το ποσοστό των βασικών μετόχων και η δεύτερη ισχυρή κεφαλαιοποίηση περί τα 600 εκατ. ευρώ.

    Ανεβάζουν εκ νέου στροφές οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων 9μήνού την τρέχουσα εβδομάδα.

    Στις κυριότερες ανακοινώσεις ξεχωρίζουν: ΕΧΑΕ 21/11, ΟΠΑΠ, Φουρλής, ΔΕΗ, Ε-Net 22/11, Quest, Motor Oil, Lamda Development 23/11 και Ελβαλχαλκόρ 24/11.

    Κατά τα λοιπά χωρίς το προμέρισμα των 40 λεπτών ανά μετοχή θα διαπραγματεύονται οι μετοχές της Motor Oil ΜΟΗ -1,23% 25,80 τη Δευτέρα.

    Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των παραστατικών τίτλων της Τράπεζας Αττικής.

    Τέλος, επισημαίνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου οι αγορές της Αμερικής θα παραμείνουν κλειστές λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

    Κέρδη 0,66% για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 και απώλειες στις υπόλοιπες τρεις συστημικές με την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες 1,4%.

    Ο γενικός δείκτης υποχωρεί οριακά στις 887 μονάδες, με τους επενδυτές να επιλέγουν να παίρνουν τα κερδισμένα των τελευταίων έξι εβδομάδων.

    Στα 6,44 ευρώ η ΔΕΗ, αλλά θετικό πρόσημο για τα ΕΛΠΕ στα 6,80 και πτώση πάνω από 2% για τη ΜΟΗ λόγω μερίσματος, το οποίο θα πληρωθεί τέλος Νοεμβρίου.

    Στα 16,89 ο Μυτιληναίος, στα 15,13 ο ΟΤΕ και οριακά θετικό πρόσημο για ΟΠΑΠ, στα 12,79 ευρώ.

    Πράξεις πάνω από τα 19 ευρώ για Τέρνα Ενεργειακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley: Διπλή αναβάθμιση για την Τράπεζα Πειραιώς, overweight για τη Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ