• ΥΓΕΙΑ

    Κίνα: Καραντίνα στην πολυπληθέστερη συνοικία του Πεκίνου καθώς αυξάνονται τα κρούσματα Covid-19

    • NewsRoom


    Η αξιωματούχοι στην πολυπληθέστερη συνοικία του Πεκίνου, Chaoyang, όπου ζουν 3,5 εκατ. άνθρωποι, προέτρεψαν τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τη Δευτέρα, παρατείνοντας ένα σχετικό αίτημα που ίσχυε για το Σαββατοκύριακο, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19 στην πόλη, με πολλές επιχειρήσεις να κλείνουν και τα σχολεία στην περιοχή να επανέρχονται στην τηλεκπαίδευση.

    Σε εθνικό επίπεδο, οι αριθμοί νέων κρουσμάτων παρέμειναν σταθεροί την Κυριακή κοντά στα υψηλά του Απριλίου, καθώς η Κίνα μάχεται με τα κρούσματα σε πόλεις σε όλη τη χώρα. Πάντως, το Πεκίνο προσπαθεί να αμβλύνει τον αντίκτυπο των μέτρων περιορισμού στην οικονομία και τη δυσαρέσκεια των κατοίκων για τα συνεχή lockdown, παρά τη δέσμευσή της στην πολιτική Zero-Covid.

    «Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακαλύφθηκαν εκτός καραντίνας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς αυτή τη στιγμή και υπάρχουν κρυφοί κίνδυνοι μετάδοσης από πολλά μέρη», δήλωσε σε ενημέρωση των ΜΜΕ ο Λιου Σιαοφένγκ, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων του Πεκίνου.

    «Η πίεση στο Πεκίνο έχει αυξηθεί περαιτέρω», είπε.

    Η κινεζική πρωτεύουσα ανέφερε 621 νέα κρούσματα για το Σάββατο, από 515 την προηγούμενη ημέρα. Από τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, προστέθηκαν επιπλέον 516 νέες μολύνσεις, αναφέρει το Reuters.

    Οι αρχές δήλωσαν επίσης ότι ένας 87χρονος άνδρας από το Πεκίνο έγινε ο πρώτος επίσημος θάνατος στη χώρα από την COVID-19 από τις 26 Μαΐου, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό στην Κίνα σε 5.227.

    Την Κυριακή, η Κίνα ανέφερε 24.435 νέες μολύνσεις COVID-19 για τις 19 Νοεμβρίου, ελαφρώς μειωμένες από 24.473 μια ημέρα νωρίτερα, αλλά κοντά στα υψηλά που σημειώθηκαν τον Απρίλιο, όταν η Σαγκάη, η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, βρισκόταν στη μέση ενός ξεσπάσματος και αιχμηρού αποκλεισμού δύο μηνών.



    ΣΧΟΛΙΑ