• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Από Alpha και ΟΠΑΠ η αντίδραση

    Χρηματιστήριο


    Μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου σε σχέση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφει αυτή την ώρα η αγορά της Αθήνας, με την αντίδραση περί το 1% και τον γενικό δείκτη στις 844 μονάδες.

    Οι συναλλαγές υποτονικές ή μάλλον, διερευνητικές, κοντά στο 1 εκατ. Ευρώ, ακολουθώντας το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall, μία μέρα μετά το sell off του 5%.

    Οι κινήσεις είναι προσεκτικές έως επιφυλακτικές. Δεν περνάει απαρατήρητη η κίνηση στην Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 που θέλει να μαζέψει τις απώλειες της και να προσεγγίσει εκ νέου την τιμή αναφοράς των 1,15 ευρώ, που ήταν τα επίπεδα που σημειώθηκε η αύξηση κεφαλαίου το 2021.

    Η αγορά προβαίνει σε ήπια αντίδραση εντός πλαισίου, τόσο τεχνικά, όσο και ψυχολογικά.

    Μέχρι τις 870 μονάδες ο δείκτης κινείται μέσα στον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών και οι επενδυτές περιμένουν το ανάλογο σήμα από το εξωτερικό.

    Σημειωτέον ότι η Παρασκευή παραμένει κρίσιμη μέρα. Έχουμε λήξεις παραγώγων και μέσα στη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το rebalancing στις μετοχές FTSE Russel, καθώς μια σειρά από τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ευνοούνται από την έξοδο των ρωσικών μετοχών, κάτι που σημαίνει ότι αναμένονται εισροές πάνω από 70 εκατ. Ευρώ.

    Το βράδυ της ίδιας μέρας αναμένεται ο χρησμός για το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, DBRS και Moody’s με την πρώτη να έχει την Ελλάδα μία μονάδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και η δεύτερη δύο.

    Η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 ενισχύεται στα 90 λεπτά με άνοδο πάνω από 1%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ανακάμπτει κατά 1,7% στις 556 μονάδες.

    Κέρδη πάνω από 2,3% για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 1,3% για την ΕΤΕ και 1,5% για την Πειραιώς που συνεχίζει για μία ακόμα μέρα θετικά.

    ΟΤΕ και ΟΠΑΠ κρατούν το θετικό πρόσημο, στα 15,70 και 13,40 ευρώ με τους αγοραστές πιο ενθουσιώδεις με τη δεύτερη μετοχή.

    Πάνω από 1,1% η αντίδραση στον Μυτιληναίο, στα 14,74, ενώ 2,7% τα κέρδη για το Jumbo.

    Kέρδη 1,2% για την Τέρνα Ενεργειακή, πάνω από 2% ο Φουρλής, 1,1% η Lamda Development.

    Αδυναμία σε ΕΛΠΕ και Motor Oil ΜΟΗ 0,22% 27,22 και σήμερα.

    Πάνω από 1,48% η αντίδραση στην Coca Cola.

    Διαβάστε επίσης:

    H ευρωπαϊκή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καλεί τους επενδυτές να κρατούν… ομπρέλα – Τι βλέπει για μετοχές, αμοιβαία, «πράσινα ομόλογα»

    To sell-off «χτύπησε» και τον Γουόρεν Μπάφετ – Πώς ο κορυφαίος επενδυτής έχασε 9 δισ. από την Apple

    H Κάθι Γουντ είδε ευκαιρίες στο sell-off της Wall Street – Αγόραζε μετοχές όταν οι άλλοι πουλούσαν



    ΣΧΟΛΙΑ