• ΑΓΟΡΕΣ

    H Κάθι Γουντ είδε ευκαιρίες στο sell-off της Wall Street – Αγόραζε μετοχές όταν οι άλλοι πουλούσαν

    • Bloomberg

    Cathie Wood


    Τις μετοχές στα χαμηλά τους αγόρασε η πιο γνωστή εκπρόσωπος του active fund management, Κάθι Γουντ σε ένα από τα πιο άγρια sell-off της Wall Street.

    Η εταιρεία της αγόρασε 27 μετοχές στα οκτώ χρηματιστηριακά της ταμεία την περασμένη Τρίτη. Η μεγαλύτερη αγορά ήταν η Roku Inc.,εταιρεία τεχνολογίας,  η οποία είναι ήδη η τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή στο εμβληματικό fund της εταιρείας ARK Innovation, που ανήκει στη Γουντ.

    Οι αγορές έγιναν την ημέρα που ο Nasdaq 100 σημείωσε τη χειρότερη ημερήσια πτώση του από τον Μάρτιο του 2020, η οποία πυροδοτήθηκε από τα στοιχήματα των επενδυτών ότι η Fed θα προχωρήσει σε μία νέα μεγάλη αύξηση επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα για να «ρίξει» τον υψηλό πληθωρισμό.

     Ωστόσο, ενώ ο πληθωρισμός είναι στο επίκεντρο για τους Αμερικανούς τραπεζίτες, η Γουντ ανάρτησε στο Twitter τη Δευτέρα ότι ο αποπληθωρισμός είναι «στα σκαριά».

    «H δραστηριότητά της είχε μειωθεί αρκετά μετά τον Ιανουάριο, αλλά έχει αυξηθεί τις τελευταίες μέρες. Πλέον φαίνεται ότι έχει λάβει σταθερή θέση στην αγορά», είπε ο Athanasios Psarofagis, αναλυτής του Bloomberg.

    Δύσκολη χρονιά για τα risky assets

    Η σειρά ETF της Ark έχει δεχθεί τεράστια πίεση το 2022. Μια σειρά από αυξήσεις επιτοκίων έχει χτυπήσει τα risky assets της αγοράς, παρασύροντας την ARKK περισσότερο από 55% χαμηλότερα το 2022, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

    Κατά τη μεγάλη φυγή της Τρίτης, η Γουντ αποφάσισε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στου χαμένους της χρονιάς.

    Η εταιρεία Roku είναι σχεδόν 71% χαμηλότερα φέτος, ενώ η Butterfly Network Inc και η Zoom Video Communications Inc., που είναι οι επόμενες δύο μεγάλες αγορές της Wood την περασμένη Τρίτη, έχουν υποχωρήσει περίπου 14% και 58% το 2022, αντίστοιχα.

    Αντίθετα, η Γουντ προχώρησε και στην πώληση 1,5 εκατομμυρίου μετοχών της Signify Health, η οποία είδε την τιμή της μετοχής της να εκτοξεύεται κατά περίπου 160% από τα μέσα Ιουνίου, εν μέσω ενός πολέμου προσφορών για την εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Γουντ-Γκέιτς: Σκληρή κόντρα για τις risky επενδύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ