• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ανοδικά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, profit taking στην Aegean, κόπωση στις τράπεζες

    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ


    Πλέον βρισκόμαστε στις 1.300 μονάδες με πιθανότητα να γράψουμε και υψηλότερα όσο υπάρχει ένα σχετικά υποστηρικτικό κλίμα διεθνώς.

    Πρώτη σημαντική αντίσταση, σύμφωνα με τον Νίκο Καυκά της Depolas Investment Services, εντοπίζεται στις 1.320 μονάδες με τη δεύτερη να τοποθετείται στην περιοχή των 1.350 μονάδων.

    Σήμερα η ατζέντα περιέχει μετρήσεις για τον τομέα των υπηρεσιών PMI Ιουνίου στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκε ο δείκτης PMI υπηρεσιών στην Κίνα σήμερα το πρωί επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

    Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι βαρύτητα θα δοθεί και στα πρακτικά της συνεδρίασης της FED  τον Ιούνιο σήμερα το απόγευμα.

    Ως προς το ταμπλό, η μετοχή του ΟΤΕ ΟΤΕ -1,19% 14,11 είναι αυτή που βαραίνει την τάση αφού άνοιξε στο -3% λόγω μερίσματος (0,58 ευρώ και 0,55 το καθαρό που θα εισπράξουν οι μέτοχοι χωρίς τον φόρο).

    Η αγορά έκανε ένα μικρό άδειασμα στις 1.295 μονάδες και πλέον κινείται περί τις 1.297 με μικρές απώλειες και συναλλαγές στα 6,10 εκατ. ευρώ.

    Ούτε και σήμερα φαίνεται να επηρεάζει η διεθνής τάση το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.).

    Ανησυχίες για επιβράδυνση της ευρωπαϊκής και αμερικανικής οικονομίας, επαναφέρουν τον Dax του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης κάτω από τις 16.000 μονάδες, με τους αναλυτές να προετοιμάζονται για έναν ακόμα γύρο αύξησης επιτοκίων.

    Από σήμερα και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ενδεχομένως να είναι διαφορετικά και τα επίπεδα για τα οποία θα μιλάμε για το Χ.Α. σημειώνουν οι χρηματιστές.

    Αύριο ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός χθες από το Bloomberg πέρασε το μήνυμα ότι θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών με την Ελλάδα να προπληρώνει πριν τη λήξη τους διακρατικά δάνεια του πρώτου μνημονίου.

    Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να επαναληφθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, με τους αναλυτές να εκτιμούν πραγματικά ότι είναι θέμα χρόνου το investment grade.

    Η αγορά βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από τις 1.300 μονάδες και πλέον η επόμενη αντίσταση βγαίνει στη ζώνη των 1.330 – 1.370 μονάδων, ενώ η Axia θεωρεί ότι μετά την αναβάθμιση της Ελλάδα η κεφαλαιοποίηση της αγοράς μπορεί να αυξηθεί πάνω από 45%.

    Αν ισχύουν αυτά, ούριος άνεμος πνέει στα πανιά των… αγοραστών, τόνιζαν χθες με νόημα τραπεζικές πηγές.

    Πάνω από 1% τα κέρδη για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που κινείται σε δρόμο νέων υψηλών, στα 14,54 ευρώ, νέες εντολές αγορών στην Άβαξ που έπιασε και το 1,40 από 90 λεπτά πριν από μερικούς μήνες, στα 5,62 ευρώ με οριακή άνοδο η ΕΧΑΕ, στα 2,54 ευρώ σκαρφαλώνει η Ιντρακάτ, +2,31% η Τεχνική Ολυμπιακή.

    Στα 6,12 ευρώ η Cenergy, κέρδη για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και οριακή άνοδος για Βιοχαλκο.

    Στα 11,44 η μετοχή της Aegean ΑΡΑΙΓ 0,40% 12,65 στα 26,48 ευρώ το Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,34% 29,28 ελαφρώς ανοδικά και οι δύο μετοχές.

    Ως προς τις τράπεζες, πιέσεις 1,70% βγαίνουν στην Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,26% 3,77 στα 3 ευρώ, στο 1,50 ευρώ υποχωρεί οριακά η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,63% 1,60 στα 6,02 ευρώ η ΕΤΕ ΕΤΕ 2,51% 7,75 και στο 1,543 ευρώ η μετοχή της Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,00% 2,03

    Διαβάστε επίσης:

    Στον αστερισμό ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας

    JPMorgan: Κορυφαία επιλογή η ελληνική αγορά μετοχών – Αναβάθμιση σε Overweight από Neutral

    ΑΧΙΑ: Η επενδυτική βαθμίδα θα δώσει «φτερά» στις ελληνικές μετοχές – Τι θα συμβεί με την αναβάθμιση σε αναπτυγμένη αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ