• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ανησυχία για το 6χ6 στην πτώση

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα παραδέρνει ο γενικός δείκτης του Χ.Α. Ήδη κινείται στα χαμηλά μηνός στην περιοχή των 633 μονάδων.

    Τυχόν διάσπαση προς τα κάτω των 630 μονάδων, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, ότι κι αν σημαίνει αυτό για την βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς. Ήδη, η αγορά έχει σπάσει το ρεκόρ των πέντε συνεχόμενα πτωτικών συνεδριάσεων, αν κλείσει σήμερα, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, σε αρνητικό πρόσημο. Δηλαδή, θα μιλάμε για την έκτη συνεχόμενα αρνητική συνεδρίαση, κάτι που έχει να συμβεί από τα πέτρινα χρόνια του μνημονίου.

    Οι συναλλαγές στα πρώτα 50 λεπτά των συναλλαγών ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ. Υπάρχει φόβος δε, να σπάσουν, αν δεν έχουν σπάσει ακόμα, τα margin calls, σε μια σειρά από μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

    Η πτώση δεν αφορά μόνο στις τράπεζες. Έχει περάσει και στα μη τραπεζικά blue chips. Στις τράπεζες δε, η τάση είναι μικτή. Alpha και Πειραιώς διαπραγματεύονται με οριακές απώλειες κάτω του 1%. Η ΕΤΕ πέρασε στο «συν» με κέρδη 0,45% και η Eurobank καταγράφει οριακές απώλειες 0,43%.

    Από εκεί και πέρα, οι μεγαλύτερες απώλειες σε χαρτιά της Big Cap κινούνται κάτω του 2%. 1,13% η πτώση στην Aegean, 1,7% στην Βιοχάλκο, 1,96% στην Ελλάκτωρ, 1,64% στην Μότορ Όιλ, 1,27% στον Μυτιληναίο, 0,81% στον ΟΠΑΠ και 1% στην Τέρνα Ενεργειακή.

    Κέρδη, μετά τη χθεσινή πτώση στην Jumbo, στα 16,34 ευρώ και στην Coca Cola στα 22,61 ευρώ.

    Από τις μετοχές που διακινούνται 22 ενισχύονται και 44 υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ