• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Άμυνα με Μυτιληναίο, Πειραιώς, Coca Cola και ΔΕΗ

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Zoran Bogdanovic (Coca-Cola), Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ)

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Zoran Bogdanovic (Coca Cola), Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ)


    Στην Alpha Bank και λιγότερο στην Eurobank παρατηρούνται την Τετάρτη εντολές πώλησης, με τις υπόλοιπες δύο, ναι μεν να κινούνται σε αρνητικό πρόσημο, αλλά με μικρότερες απώλειες και διάθεση απορρόφησης της προσφοράς που βγαίνει.

    Πάνω από 168 χιλιάδες κομμάτια αλλάζουν χέρια στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 αυτή την ώρα με περισσότερες τις εντολές πώλησης έναντι αυτές των αγοραστών.

    Ηπιότερη η τάση στα υπόλοιπα blue chips, σε μία μέρα που επέστρεψαν οι ανησυχίες και «δικαιολογείται» από πλευράς των συναλλασσομένων σε όλες τις μεγάλες αγορές να περιορίσουν την έκθεσή τους σε μετοχές, αφού τα χρηματιστήρια δεν θα λειτουργήσουν ούτε την Παρασκευή, αλλά ούτε και τη Δευτέρα, λόγω Πάσχα.

    Οριακές οι διακυμάνσεις για τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) στις 1.069 μονάδες, με 4,3 εκατ. ευρώ συναλλαγές αυτή την ώρα.

    Οι επενδυτές στο Χ.Α. δεν φαίνονται διατεθειμένοι, τουλάχιστον προς το παρόν, να χάσουν τα κεκτημένα της πενθήμερης αντίδρασης που οδήγησε τον δείκτη στην περιοχή των 1.080 μονάδων, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που άνοιξε η διόρθωση του πρώτου 15ημέρου του Μαρτίου που είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί η αγορά στις 998 μονάδες.

    Πολύ απλά οι αναλυτές θεωρούν ότι όσο η αγορά βρίσκεται με πλάτη στις 1.020 μονάδες και ταυτόχρονα πλησιάζει τις 1.085, τόσο το ανοδικό σενάριο κερδίζει έδαφος.

    Οι πολιτικές εξελίξεις και η διενέργεια των εκλογών είναι σαφώς κάτι που απασχολεί την αγορά, αλλά σε μεγάλο βαθμό επισημαίνουν, επικαλούμενοι τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ότι η νέα κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, αναδειχθεί από τις κάλπες θα έχει άξονα τη Νέα Δημοκρατία.

    Σε θετικό έδαφος πέρασε η Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 στα 2,15 ευρώ, το ίδιο και ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 στα 27,22, στα 4,56 η ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 με οριακές απώλειες, στο «συν» επίσης, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,76% 2,60 και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Γενικότερα, φαίνεται να υπάρχει διάθεση να καλυφθούν οι απώλειες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, επισημαίνουν οι χρηματιστές, αφού οι φόβοι για ύφεση διεθνώς, μετά και τη μείωση της παραγωγής στο πετρέλαιο απασχολεί φόδρα τις δυτικές οικονομίες.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ