• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Γιατί Mυτιληναίος, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, Αegean και Πειραιώς είναι οι μετοχές του Απριλίου και οι κομβικές 1.085 μονάδες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ευάγγελος Μυτιλιναίος-Ανδρέας Σιάμισιης-Χρήστος Ι. Μεγάλου-Ευτύχιος Βασιλάκης-Βαρδής Βαρδινογιάννης

    Ευάγγελος Μυτιλιναίος-Ανδρέας Σιάμισιης-Χρήστος Ι. Μεγάλου-Ευτύχιος Βασιλάκης-Βαρδής Βαρδινογιάννης


    Σχεδόν στο 4,5% ανέρχονται τα κέρδη της αγοράς εδώ και πέντε συνεδριάσεις που ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει ανοδικά, σε ένα σύνθετο περιβάλλον που οι εξελίξεις καθορίζονται προς το παρόν ακόμα από το εξωτερικό, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι οι επενδυτές δεν έχουν στραμμένη την προσοχή και στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

    Το γύρισμα χθες της αγοράς προκαλεί ανησυχία για την πρόκληση συμπεριφοράς bear trap, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα να συμβαίνει επί της μετοχής της Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,59 που από την περιοχή του 1,20 την οποία είχε να δει από τις 14/3, ξαφνικά γύρισε για να κλείσει στα χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα, στο 1,16 ευρώ και με πλήθος συναλλαγών, σχεδόν 8 εκατ. τεμαχίων, τερματίζοντας τη συνεδρίαση της Τρίτης με 250.551 τεμάχια στο sell που δεν πέρασαν.

    Τέτοιου είδους επενδυτικές συμπεριφορές δείχνουν ότι η αγορά, όπως και τα ξένα χρηματιστήρια άλλωστε, βρίσκονται σε μία δύσκολη συγκυρία, όπου η καλύτερη επενδυτική συμπεριφορά είναι η άμυνα.

    Είναι θετικό ότι ο γενικός δείκτης προσέγγισε χθες την περιοχή των 1.080 μονάδων.

    Αν και ακόμα είναι νωρίς να ειπωθεί ότι πιάνει εκ νέου το νήμα της αντίδρασης που ξεκίνησε στο πρώτο δίμηνο της χρονιάς, διακόπηκε εντόνως στο πρώτο 15θήμερο του Μαρτίου για να παραδοθεί στη συνέχεια στην μεταβλητότητα και τις διακυμάνσεις, εντούτοις δεν μπορεί να παραβλεφθεί η διάθεση ανοδικής διαφυγής.

    Κλείσιμο πάνω από τις 1085 μονάδες, έχοντας ολοκληρώσει μία διόρθωση από τις 1144 έως τις 998, σηματοδοτείται μία ακόμα περίοδος ανόδου και επιστροφής στη ζώνη άνω των 1.100 μονάδων, σχολιάζουν οι αναλυτές.

    Ήδη, μετοχές, όπως ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 , κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον στην προοπτική της μεγάλης κερδοφορίας, πάνω από 1 δις. ευρώ φέτος και της υψηλής ανταμοιβής των μετόχων.

    Το σενάριο εισόδου στον MSCI παίζει η αγορά για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 , με τον αμερικανικό οίκο να επιλέγει τυχαίο δύο ημερομηνίες μεταξύ 18 – 28 Απριλίου, πριν από την αναθεώρηση του Μαΐου.

    Μότορ Όιλ ΜΟΗ 0,22% 27,22 και ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,47% 8,39 είναι τα δύο ελληνικά διυλιστήρια που ευνοούνται από την μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ +.

    Ήδη η τιμή του πετρελαίου ίπταται στα 84 δολάρια το βαρέλι και τα σενάρια θέλουν την τιμή του μαύρου χρυσού στα 100 δολάρια το βαρέλι προετοιμάζοντας την αγορά για μία ακόμα χρονιά μεγάλων κερδών.

    Πάνω από 43% κέρδη μετράει η Aegean ΑΡΑΙΓ 0,40% 12,65 από την αρχή του χρόνου ανακοινώνοντας χθες αύξηση 72% της επιβατικής κίνησης με 2,6 εκατ. επιβάτες να μετακινούνται το α’ 3μηνο του 2023 και πρώτη φορά, όπως αναφέρει η εισηγμένη, συνολικά 5% υψηλότερη επιβατική κίνηση από το προ πανδημίας έτος 2019.

    Διαβάστε επίσης

    Goldman Sachs: «Πονοκέφαλος» για τις αγορές μετοχών το πετρέλαιο – Οι τιμές στόχοι των δεικτών μετοχών, ομολόγων και εμπορευμάτων

    JP Morgan: Δεν έχει νόημα να είστε long στις μετοχές – «Αρκούδα» ο Kolanovic



    ΣΧΟΛΙΑ