• Σχόλιο Αγοράς

    Χ.Α.: Aντίδραση των τραπεζών σε κλίμα έντονης αβεβαιότητας – Ενισχυμένος και σήμερα ο τζίρος


    Προσπάθεια αντίδρασης των τραπεζικών μετοχών επιχειρείται στη συνεδρίαση της Πέμπτης,  ύστερα από τις ισχυρές απώλειες που υπέστη ο τραπεζικός κλάδος και ιδιαίτερα η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στην προηγούμενη συνεδρίαση.

    Και μπορεί σήμερα οι τράπεζες να αντιδρούν ανοδικά μετά τη μεγάλη χθεσινή υποχώρησή τους, αλλά η τροπή που πήρε η χθεσινή συνεδρίαση δείχνει ξεκάθαρα ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν πρόκειται να χάσει το στοιχείο της μεταβλητότητας. Όχι τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

    Για πολλούς στην αγορά, η χθεσινή εξέλιξη υπήρξε υπερβολική και ίσως να είναι. Το γεγονός όμως παραμένει. Το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει ευάλωτο τόσο στα εσωτερικά του ζητήματα όσο και στα… περιφερειακά (Ιταλία, Τουρκία κλπ.).

    Τα ανοιχτά μέτωπα του Προϋπολογισμού και ένας πιθανός δημοσιονομικός εκτροχιασμός ενόψει της προεκλογικής περιόδου στην οποία θα εισέλθει η χώρα το επόμενο διάστημα είναι ίσως αυτό που θα κρίνει και την πορεία των τραπεζικών μετοχών καθώς αναζωπυρώνει τη δυσπιστία τόσο των επενδυτών όσο και των… καταθετών που βλέπουν τις τράπεζες να δέχονται ισχυρότατες πιέσεις.

    Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο κατά 1,22% στις 674 μονάδες.  Η τιμή της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύεται 6,85%% στα 1,389 ευρώ, η Eurobank (ΕΥΡΩΒ) κινείται 7,08% υψηλότερα στα 0,575 ευρώ, η Αlpha Bank κερδίζει 7,64% και η ΕΤΕ  βρίσκεται στο +5,81%.

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ” bad bank” ύστερα από τη χθεσινή κατρακύλα των τραπεζικών μετοχών  και τις ανησυχίες που επανήθαν στο επενδυτικό κοινό.

    Στο υπόλοιπο ταμπλό, σημάδια αντίδρασης επιχειρεί η μετοχή της ΔΕΗ (+2,12%) ύστερα από τις σωρευτικές απώλειες άνω του 12% στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, ενώ ο Μυτιληναίος κινείται 3,39% υψηλότερα.

    Ο τζίρος εμφανίζεται ενισχυμένος καθώς στα πρώτα 45 λεπτά συνεδρίασης έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 11 εκατ. ευρώ.

    [Συνεχής ενημέρωση]



    ΣΧΟΛΙΑ