• ΑΓΟΡΕΣ

    Performance: Γιατί τρώνε πόρτα οι θεσμικοί, πότε καταθέτει φάκελο στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για μετάταξη στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies


    «Πόρτα» τρώνε εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές, ΑΕΔΑΚ και asset management όταν επισκέπτονται την διοίκηση της Performance για να ζητήσουν πακέτα μετοχών.

    Ο λόγος δεν είναι άλλος ότι τα «αφεντικά» της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής που διαπραγματεύεται προς το παρόν στην Εναλλακτική Αγορά, θεωρούν ότι είναι πολύ φθηνή η μετοχή ειδικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σύγκριση με την Έψιλον Νετ, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ανέρχεται στα 515 εκατ. ευρώ, η οποία διαπραγματεύεται 5,5χ τις πωλήσεις της (93 εκατ. ευρώ) και 25 φορές τα καθαρά της κέρδη (20 εκατ. ευρώ).

    Η δε Performance διαπραγματεύεται 1,4 φορές τις πωλήσεις της (57,7 εκατ. ευρώ) και 16 φορές τα καθαρά της κέρδη (4,7 εκατ. ευρώ) με την κεφαλαιοποίησή της μεταξύ 76 – 77 εκατ. ευρώ.

    Διαθέτει στο ταμείο της 11 εκατ. ευρώ και 2,5 εκατ. ευρώ δάνεια.

    Εκ των οποίων το 1,25 εκατ. ευρώ είναι μακροπρόθεσμος δανεισμός.

    Έχει καθαρό ταμείο δηλαδή, 8,5 εκατ. ευρώ.

    Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της εταιρείας είναι καθ’ όλα έτοιμη να καταθέσει τον φάκελο της μετάταξης στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

    Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει είτε την επόμενη εβδομάδα και γενικώς πριν από τις αργίες του Πάσχα ή μετά όταν και θα έχει αρχίσει να αποκαθίσταται η ραστώνη των ημερών.

    Από τη στιγμή της κατάθεσης του φακέλου θα απαιτηθούν 4 με 5 εβδομάδες πριν από την τελική έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Η μετοχή ενισχύεται περίπου κατά 18% από την αρχή του χρόνου με ήπια διακύμανση σε σχέση με τις άλλες εισηγμένες εταιρείες του κλάδου.

    Oι προτεραιότητες της Εταιρείας για το 2024 εστιάζονται στα εξής:

    • Περαιτέρω διεύρυνση της πελατειακής βάσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και αύξηση τουshareof-walletσε υφιστάμενους πελάτες για πρόσθετες λύσεις και υπηρεσίες.
    • Περαιτέρω επενδύσεις σε λειτουργίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαμόρφωσης καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών σε τομείς υψηλής ζήτησης.
    • Περαιτέρω ισχυροποίηση του έμψυχου δυναμικού μας για διατήρηση υψηλού ρυθμού οργανικής ανάπτυξης.
    • Ανάληψη και εκτέλεση νέων έργων στο πεδίο ειδίκευσης της από τον Δημόσιο τομέα, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και ψηφιοποίηση υποδομών και υπηρεσιών.
    • Διερεύνηση ευκαιριών για συνεργίες στην περιοχή τουM&A, με την επιλογή υποψήφιων σχημάτων που παρουσιάζουν καλή συμπληρωματικότητα και συνάφεια με το αντικείμενο και την δραστηριότητα της εταιρείας, όπως επιτυχημένα έγινε με την εξαγορά της πλειοψηφικής συμμετοχής στηνAdaptera.

    Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 37,7%, ανερχόμενος στο ποσό των 57,722 εκατ. ευρώ.

    Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 36,7%, στα 17,673 εκατ. ευρώ.

    Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 37,4%, στα 7,151 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 40,4%, στα 6,130 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Performance: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων και κερδοφορίας

    Performance: Μετατάσσεται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου

    Χιντζίδης (Performance): Αγώνας δρόμου για την μετάταξη στη Κύρια Αγορά – Σταθερή ανάπτυξη το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ