• Business

    Performance: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων και κερδοφορίας

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies


    Ιστορικό ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας, επιταχύνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της δραστηριότητας της πέτυχε το 2023 η Performance.

    Πάνω από 4,7 εκατ. ευρώ (+23%) καθαρά κέρδη για την εταιρεία πληροφορικής, η οποία προβλέπεται αργότερα μέσα στο 2023 να περάσει από την Εναλλακτική Αγορά, στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

    Ακόμα καλύτερο αναμένεται το 2024 σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, όπως αυτές αποτυπώνονται στην οικονομική έκθεση.

    Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, «Τα έργα δημοσίου παρουσίασαν αύξηση και αναμένεται μέσα στο 2024 να επιδείξουν ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα και να καταλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο στον συνολικό κύκλο εργασιών».

    Μάλιστα, οι προτεραιότητες της Εταιρείας για το 2024 εστιάζονται στα εξής:

    • Περαιτέρω διεύρυνση της πελατειακής βάσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και αύξηση του shareof-wallet σε υφιστάμενους πελάτες για πρόσθετες λύσεις και υπηρεσίες.

    • Περαιτέρω επενδύσεις σε λειτουργίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαμόρφωσης καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών σε τομείς υψηλής ζήτησης.

    • Περαιτέρω ισχυροποίηση του έμψυχου δυναμικού μας για διατήρηση υψηλού ρυθμού οργανικής ανάπτυξης.

    • Ανάληψη και εκτέλεση νέων έργων στο πεδίο ειδίκευσης της από τον Δημόσιο τομέα, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και ψηφιοποίηση υποδομών και υπηρεσιών.

    • Διερεύνηση ευκαιριών για συνεργίες στην περιοχή του M&A, με την επιλογή υποψήφιων σχημάτων που παρουσιάζουν καλή συμπληρωματικότητα και συνάφεια με το αντικείμενο και την δραστηριότητα της εταιρείας, όπως επιτυχημένα έγινε με την εξαγορά της πλειοψηφικής συμμετοχής στην Adaptera.

    Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 37,7%, ανερχόμενος στο ποσό των 57,722 εκατ. ευρώ.

    Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 36,7%, στα 17,673 εκατ. ευρώ.

    Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 37,4%, στα 7,151 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 40,4%, στα 6,130 εκατ. ευρώ.

    Κατά τα άλλα, της τάξης του 10% είναι τα κέρδη για την μετοχή από την αρχή του χρόνου σε μία σταθερή και ανοδική πορεία με κεφαλαιοποίηση περί τα 72,4 εκατ. ευρώ.

     Διαβάστε επίσης:

    Χιντζίδης (Performance): Αγώνας δρόμου για την μετάταξη στη Κύρια Αγορά – Σταθερή ανάπτυξη το 2023

    Performance: Μετατάσσεται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου

    Performance: Ανοίγει ο δρόμος για την Κύρια Αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ