• ΑΓΟΡΕΣ

    Optima Bank για Mytilineos: Κορυφαία επιλογή για φέτος – Νέα τιμή στόχος τα 47 ευρώ

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos


    H Optima Bank εκτιμά για τη Mytilineos ότι η δραστηριότητα των ΑΠΕ θα συνεχίζει να εκπλήσσει και τη συμπεριλαμβάνει στις κορυφαίες επιλογές της για τη φετινή χρονιά.

    Η τιμή στόχος είναι τα 47 ευρώ ανά μετοχή (από 45,90 ευρώ ανά μετοχή προηγουμένως), που συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 21,3% και επαναλαμβάνει την αξιολόγηση αγοράς (Buy).

    «Μετά από ένα εκπληκτικά ισχυρό 2022 και ένα ισχυρότερο 2023 και αξιοποιώντας τις ενεργειακές τάσεις, τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη μεταβατική χρήση του φυσικού αερίου, τα αυξημένα μερίδια αγοράς στην εγχώρια προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, τις συνέργειες μεταξύ των τομέων ενέργειας και μετάλλων, την ανοδική πορεία από τη ζήτηση της ΕΕ για γάλλιο και τις αποδεδειγμένα άριστες διαχειριστικές ικανότητες, ο Όμιλος εμφανίζεται ικανός, όχι μόνο να διατηρήσει την πρόσφατα αναβαθμισμένη κερδοφορία, αλλά και να την οδηγήσει περαιτέρω σε νέα, πρωτόγνωρα επίπεδα στο ορατό μέλλον», προβλέπει η τράπεζα.

    O Όμιλος της Mytilineos πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το 2023 στις 25 Ιανουαρίου. Η τράπεζα αναμένει περαιτέρω ανάκαμψη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αυξημένη συνεισφορά από τις δραστηριότητες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα στηρίξουν τις τριμηνιαίες επιδόσεις.

    «Βλέπουμε τα έσοδα του ομίλου στα 1.676 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 3% σε ετήσια βάση, τα EBITDA του ομίλου στα 272 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 6% σε ετήσια βάση και τα καθαρά κέρδη 129 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο του 2023, βλέπουμε τα έσοδα του ομίλου στα 5,76 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 9% σε ετήσια βάση, τα EBITDA στα 995 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά 21% σε ετήσια βάση), με περισσότερα από τα 2/3 να προέρχονται από τον τομέα της ενέργειας και τα καθαρά κέρδη στα 591 εκατ. ευρώ, (υψηλότερα κατά 27% σε ετήσια βάση)», υπογραμμίζει η Optima Bank.

    «Yποστηριζόμενοι από την ταχύτερη από την προηγουμένως αναμενόμενη εκτέλεση έργων ΑΠΕ (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και για τρίτους), τη σταθερή δραστηριότητα εμπορίας υγροποιημένου φυσικού αερίου και τα αυξημένα μερίδια αγοράς με βελτιωμένα περιθώρια κέρδους στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, αναβαθμίσαμε ελαφρώς την προηγούμενη εκτίμησή μας για τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη για το 2024 κατά 1% και 2% αντίστοιχα σε 1.139 εκατ. ευρώ και 679 εκατ. ευρώ. Με παρόμοιο τρόπο, λόγω της επιταχυνόμενης εκτέλεσης του τεράστιου αγωγού ΑΠΕ, έχουμε αυξήσει τις προβλέψεις μας για τα EBITDA των ετών 2025-2026 κατά περίπου 3% με 5% κατά μέσο όρο. Σε αυτό το πλαίσιο, υποθέτουμε αύξηση του μερίσματος για το 2023 σε 1,45 ευρώ ανά μετοχή από 1,24 ευρώ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο», καταλήγει η Optima Bank.

    Διαβάστε επίσης

    J.P. Morgan: Νέο δεκαετές την επόμενη εβδομάδα από την Ελλάδα – Οι προοπτικές του 2024 για την ελληνική οικονομία

    Eurobank Equities: Στις 1.622 μονάδες η τιμή στόχος του Γενικού Δείκτη – Τα top picks του 2024

    Vanguard: Γιατί αυξάνει τις θέσεις του στα ελληνικά ομόλογα ο επενδυτικός κολοσσός



    ΣΧΟΛΙΑ