Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για το Χ.Α., ενώ μία δύσκολη εβδομάδα με απανωτές αυξήσεις κεφαλαίου και placements βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχεδόν 600 εκατ. ευρώ ήταν τα κεφάλαια που άντλησαν σε μία μόλις μέρα, Credia και ΕλβάλΧαλκορ.

1

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα έρχεται η αύξηση κεφαλαίου και η έκδοση ομολογιακού από πλευράς Άκτωρ, με τον διοικητικό της ηγέτη, Αλέξανδρο Εξάρχου, να δηλώνει το πρωί της Πέμπτης από τη Γενική Συνέλευση ότι το ποσό της ΑΜΚ μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.

Δηλαδή, ο όμιλος ενδέχεται να μην αρκεστεί στα 650 εκατ. ευρώ.

Ήδη, τόσο η αύξηση κεφαλαίου όσο και το ομολογιακό θεωρούνται εξασφαλισμένα.

Στο κόκκινο και τα ευρωπαϊκά και η Wall με τον S&P να ανοίγει στο -0,40%.

Πάνω από 1% οι απώλειες μέσα στη μέρα για τον Dax με την τιμή του πετρελαίου να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 85 δολαρίων.

Από εκεί και πέρα, οι δηλώσεις Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν μέχρι να λογικευτεί η ηγεσία του προετοιμάζει τις αγορές για απρόβλεπτες καταστάσεις, κάτι που δικαιολογεί την μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών.

Οι συναλλαγές τερμάτισαν στο Χ.Α. με τον δείκτη στις 2.475 μονάδες και με απώλειες 0,40%.

Στα 320 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές και η μεταβλητότητα μεγάλη για την Credia, την ΕλβάλΧαλκόρ και την Άκτωρ.

Οριακές οι απώλειες για την Άκτωρ 0,15%, στα 13,58 ευρώ, η Credia αν και ενισχυόταν μέσα στη μέρα, έκλεισε με μικρές απώλειες στα 0,96 ευρώ και τα hedge funds να δείχνουν τον επιθετικό τους χαρακτήρα μετά το placement.

Είναι θέμα χρόνου, όπως αναφέρουν οι χρηματιστές, να αποκατασταθεί η ισορροπία.

Μεγάλη κίνηση 3,38% για την μετοχή της Metlen, η οποία έκλεισε σε επίπεδα που έχει να δει από τον Φεβρουάριο του 2026, δηλαδή εδώ και πέντε μήνες.

Η μετοχή διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 43,38 ευρώ με τους shortάκηδες που έχουν θέση πάνω από 5% να αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα…

Πιέσεων συνέχεια για τον ΑΔΜΗΕ 1,56%, στα 4,43 ευρώ, έχασε τα κέρδη της μέσα στη μέρα η Βιοχάλκο και έκλεισε στα18 ευρώ, πτώση άνω του 3% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 44,40 και 0,87% μόλις για την ΔΕΗ.

Ως προς τις τράπεζες, απώλειες 1,58% για την Πειραιώς, στα 9,10 ευρώ, 1,21% για την ΕΤΕ  στα 14,72 ευρώ, λιγότερο από 1% η πτώση στην Άλφα, με κλείσιμο στα 3,95 και 0,48% για την Eurobank.

Οι πιέσεις συνεχίζονται στον τραπεζικό κλάδο τις τελευταίες εβδομάδες.

Επιστροφή πάνω από  τις 2.500 και κατάκτηση νέων κορυφών, ωστόσο, δε νοούνται χωρίς τη συμμετοχή των τραπεζών.

Από εκεί και πέρα profit taking στα ΕΛΠΕ που έκλεισαν με πτώση σχεδόν 2%, στα 12,32 ευρώ, -2,34% η Λάμδα, -4,73% η μετοχή της ΕΛΧΑ, καθώς σήμερα κλείνει το βιβλίο της αύξησης κεφαλαίου και αργότερα αναμένονται ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα αυτής.

Πάντως, οι εγγραφές έγιναν στα 4,20 ευρώ.

Πτώση 2,90% για την Άβαξ, στα 3,35 ευρώ, μετά τη δημοσιοποίηση ότι πολυκατοικίες στην Κυψέλη έχουν ρωγμές από τον μετροπόντικα.

Νέα βουτιά, τέλος 1,76% για την Cener.

Σε 18 συνεδριάσεις μετά το lacement η μετοχή γράφει απώλειες στις 14.

Στο 22,67% η πτώση από τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου.

Τέλος άνοδος 2,24% για το Jumbo, στα 22,80 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΗ: Γιατί η Ambrosia βλέπει περιθώριο ανόδου 22% για τη μετοχή – Αυξάνει την τιμή στόχο στα 27,65 ευρώ

Piraeus Securities για ΟΤΕ: Νέα υψηλότερη τιμή-στόχος στα 21,2 ευρώ – Ισχυρές ταμειακές ροές και μέρισμα στηρίζουν τη μετοχή

ΕΥΑΘ: Εγκρίθηκε μέρισμα 0,0746 ευρώ ανά μετοχή και επενδυτικό πλάνο €359 εκατ.