• Μετοχές

    Σα να διαπραγματεύονται ήδη στον MSCI Mytilineos και ETE!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Παύλος Μυλωνάς-Ευάγγελος Μυτιλιναίος

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ)-Ευάγγελος Μυτιλιναίος(MYTILINEOS)


    Σα να διαπραγματεύονται ήδη στον… MSCI θεωρεί η UBS τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Mytilineos.

    Στο report που έγινε γνωστό στις 26/4, αναφέρει με κόκκινη επισήμανση στους πελάτες της ότι στις νέες εισαγωγές περιλαμβάνονται τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και ο Μυτιληναίος.

    Για την ΕΤΕ ΕΤΕ 1,72% 7,69 οι πιθανότητες εισαγωγής είναι υψηλές με τα αναμενόμενα κεφάλαια προς εισαγωγή να αγγίζουν τα 175,23 εκατ. ευρώ.

    Για την Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00, οι πιθανότητες εισαγωγής είναι χαμηλές, αλλά με τα κεφάλαια που πρόκειται να επενδυθούν στη μετοχή να αγγίζουν τα 142,2 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες οι πιθανότητες που έδιναν οι ξένοι οίκοι για την εισαγωγή του Μυτιληναίου ήταν… ανύπαρκτες.

    Η έκπληξη, πάντως, ήρθε από τη Societe Generale.

    Μία εβδομάδα προέβλεπε ότι μόνο η ΕΤΕ πληρούσε τις προϋποθέσεις εισαγωγής, αλλά σε νεότερο report βλέπει μέσα και τον Μυτιληναίο.

    Η SocGen μας τονίζει ότι με βάση το μοντέλο που τρέχει η MYTILINEOS ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 μετρώντας την πρώτη ημέρα που ο MSCI χρησιμοποιεί δηλαδή την 14η Απριλίου, αλλά και τις άλλες δύο εργάσιμες ημέρες 19 Απριλίου και 20, η MYTILINEOS πληροί τα κριτήρια για να μπει τώρα στον MSCI.

    Η SocGen υπολογίζει ότι η MYTILINEOS εφόσον μπει στην MSCI θα έχει εισροές της τάξης του 96,37 εκατ. δολάρια.

    Δηλαδή, με μια ισοτιμία ευρωδολαρίου 1.08, οι εισροές θα είναι της τάξης των 89,25 εκατ. ευρώ.

    Δηλαδή με μια τιμή 20.00€ αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοραστούν 4,46 εκατ. μετοχές.

    Με βάση την προηγούμενη εξαμηνιαία αναθεώρηση του Νοεμβρίου 2021, το όριο ήταν στα 2,38 δισ. δολάρια. Κάτι το οποίο το υπερκαλύπτει άνετα αυτή τη στιγμή η MYTILINEOS.

    Διαβάστε επίσης

    Mυτιληναίος μετά το πακέτο του 3,1% – Ή επιστροφή κεφαλαίου ή ενισχυμένο μέρισμα για τη φετινή χρήση

    Εθνική Τράπεζα: Έσοδα πάνω από μισό δισ. ευρώ από τα ακίνητα – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ