• Mononews TV

    Εθνική Τράπεζα: Έσοδα πάνω από μισό δισ. ευρώ από τα ακίνητα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Πωλητήριο στα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της βάζει η Εθνική Τράπεζα με στόχο να εισπράξει περισσότερα από 500 εκατ. μέχρι το τέλος του 2024.

    Πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο που αριθμεί περί τις 5 χιλιάδες ακίνητα όλων των κατηγοριών, από οικόπεδα και αγροτεμάχια μέχρι ξενοδοχεία, αλλά και κτίσματα που προορίζονται για Μουσεία.

    Συγκεκριμένα το Υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να αποκτήσει από την ΕΤΕ αντί τιμήματος 20 εκατ ευρώ δύο ακίνητα, το κτίριο στην Πειραιώς 260 που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Αθηνών και το Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, χώρος που προορίζεται για Μουσείο.

    Τα ακίνητα, που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της Εθνικής μέσα από πλειστηριασμούς, βγαίνουν προς πώληση μέσα από την πλατφόρμα της τράπεζας, το www.realestateonline.gr,  ενώ στόχος της ΕΤΕ, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Κυριακόπουλο, Γενικό Διευθυντή Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας και του Ομίλου, είναι να πακετάρει ομοειδή ακίνητα και κινήσει διαδικασία πώλησης τους σε επενδυτές.

    Σήμερα στην πλατφόρμα της τράπεζας είναι έτοιμα προς πώληση πέντε ξενοδοχεία, με το Arty Hotel στην Αρχαία Ολυμπία (5 αστέρων με 61 δωμάτια) να βγαίνει προς πώληση αντί 4,2 εκατ ευρώ. Ενώ ένα μικρότερο ξενοδοχείο στην Κατερίνη -31 δωμάτια- βγαίνει αντι 1,4 εκατ ευρώ. Η τιμή για τα άλλα τρία ξενοδοχεία στην Ιστιαία, Αμφιλοχία και Κολύμπια Ρόδου διαμορφώνεται από 450.000 μέχρι 585.000 ευρώ.

    Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα  www.realestateonline.gr υπάρχουν αναρτημένα 1.318 ακίνητα αξίας περίπου 187 εκατ ευρώ και σύντομα οι λίστα θα ενισχυθεί με άλλα 600 ακίνητα αξίας περίπου 80 εκατ ευρώ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ