• Μετοχές

    Eurobank Equities για Mytilineos: Κορυφαία επιλογή από το ΧΑ και νέα τιμή στόχος στα €45,20

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos


    Η Eurobank Equities επισημαίνει ότι η εκπλήρωση του φιλόδοξου στόχου για τα EBITDA του 2023 που θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ, αποτελεί νέα βάση για τον Όμιλο της Mytilineos.

    «Όσον αφορά το μέλλον, αναμένουμε ότι η ανάπτυξη με διψήφιο ποσοστό που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια θα συνεχιστεί για τα έτη 2024-2025, υποστηριζόμενη από τις ισχυρές προοπτικές για τον τομέα της ενέργειας.

    Επαναλαμβάνουμε τη μετοχή ως κορυφαία επιλογή με νέα αυξημένη τιμή στόχο τα 45,20 ευρώ, εισάγοντας υψηλότερα νούμερα για την ενέργεια και για τα EBITDA 2024/25 κατά 1%, αναμένοντας αύξηση +12%/10% μετά από μια τεράστια αύξηση +19% το 2023.

    Ενσωματώνοντας τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις μας, οι οποίες αντικατοπτρίζουν διψήφιες αναβαθμίσεις, καθώς και ένα ελαφρώς χαμηλότερο επιτόκιο χωρίς κίνδυνο στο WACC, αυξάνουμε το στόχο στα 45,2 ευρώ, ο οποίος τοποθετεί τη μετοχή σε αποτίμηση 7,4 φορές τον δείκτη EV/EBITDA, δηλαδή σε ένα μικρό discount έναντι της μικτής ομάδας ομολόγων.

    Επαναλαμβάνουμε τη μετοχή ως μία από τις κορυφαίες επιλογές μας στην Ελλάδα και αναμένουμε να κινηθεί υψηλότερα στο φάσμα αποτίμησης με την αυξανόμενη έκθεση στις ΑΠΕ», υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή.

    Το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ με περίπου 14GW αναλαμβάνει τη θέση του οδηγού

    Οι ΑΠΕ βρίσκονται σε καλό δρόμο για να αποτελέσουν την πιο κερδοφόρα δραστηριότητα της Mytilineos φέτος, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για EBITDA ύψους €306 εκατ. (+28% σε ετήσια βάση), καθώς το μοντέλο “Asset Rotation” εξάγει την πλήρη αξία του χαρτοφυλακίου σε 14GW περίπου, μετασχηματίζοντας την κύρια δραστηριότητα του Ομίλου.

    Πρόσφατα στοιχεία συμφωνιών υποδηλώνουν μια αναδυόμενη πριμοδότηση των ιδιωτικών αποτιμήσεων σε σύγκριση με τις δημόσιες αποτιμήσεις των ΑΠΕ, υποδηλώνοντας έτσι δυνατότητα στις επιλογές του Ομίλου κατά τη διάθεση των έργων.

    Η ολοκληρωμένη δραστηριότητα ηλεκτρικής ενέργειας αντισταθμίζει την πορεία προς τα εμπρός και έχει υποστεί σημαντικό μετασχηματισμό μετά τις εξαγορές της Watt & Volt και της Volterra.

    Σε συνδυασμό με την ανάληψη της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για την εγκατάσταση αλουμινίου, το μερίδιο αγοράς προμήθειας της Μυτιληναίος είναι σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει το 20% μέχρι το οικονομικό έτος 2025.

    Επιπλέον, καθώς το νέο εργοστάσιο παραγωγής συνδυασμένου κύκλου CCGT φτάνει σταδιακά στο πλήρες δυναμικό παραγωγής του, η ολοκληρωμένη θέση του Ομίλου θα είναι πλήρως αντισταθμισμένη, με την καθαρή έκθεση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας να προσεγγίζει το μηδέν. Οι επιδόσεις της ολοκληρωμένης επιχείρησης ηλεκτρισμού θα ενισχυθούν περαιτέρω το 2024, μετά τον τερματισμό των κυβερνητικών ρυθμιστικών παρεμβάσεων που ίσχυαν μέχρι το οικονομικό έτος 2023.

    Η παραγωγή αλουμινίου θα παραμείνει βασικός παράγοντας ταμειακών ροών, μετά τη νέα σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την ιδιόκτητη “Protergia” του Ομίλου, με την απόδοσή της να υποστηρίζεται από: 1) τις αντισταθμισμένες τιμές αλουμινίου για φέτος, 2) τα υγιή τοπικά ασφάλιστρα, 3) την εξοικονόμηση ενέργειας μετά τη στροφή προς την πράσινη προμήθεια ενέργειας, και 4) την ενισχυμένη κάθετη ολοκλήρωση μετά την εξαγορά της Imerys.

    Η τελευταία, όχι μόνο καθιστά τον όμιλο τον μεγαλύτερο παραγωγό βωξίτη στην ΕΕ, αλλά διευκολύνει επίσης τις επιλογές που διαθέτει για την παραγωγή του γαλλίου, καταλήγει η Eurobank Equities.

    Διαβάστε επίσης:

    Mytilineos: Γιατί επεκτείνει τη δραστηριότητα φυσικού αερίου στην Ευρώπη

    MYTILINEOS: Ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση με 315 εκ. ευρώ των φωτοβολταϊκών έργων στη Χιλή

    ΒΟΑΚ: Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών για τη μάχη της Κρήτης



    ΣΧΟΛΙΑ