• ΑΓΟΡΕΣ

    Mέγαρο Μαξίμου, οικονομικό επιτελείο και τραπεζίτες στρατευμένοι για το roadshow του Χ.Α. στη Ν. Υόρκη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρηματιστήριο


    Σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το Χρηματιστήριο, η Κεφαλαιαγορά και οι τραπεζίτες θα δώσουν το παρόν στο ηλεκτρονικό roadshow του Χ.Α. στη Νέα Υόρκη που ξεκινάει την ερχόμενη Τρίτη, 8/6 και ολοκληρώνεται στις 11/6.

    Το παρών θα δώσουν ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπουργός Ανάπτυξης, ο Κωνσταντίνος Σκρέκας υπουργός Ενέργειας και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

    Και όχι μόνο, στη λίστα των ομιλητών περιλαμβάνεται ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Άλεξ Πατέλης, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, ο CEO της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, ο CEO της Εθνικής κ. Παύλος Μυλωνάς και ο CEO της Alpha κ. Βασίλης Ψάλτης.

    Μετά τους αναιμικούς τζίρους του περασμένου διημέρου στο χρηματιστηριακό ταμπλό της Αθήνας, η αγορά περιμένει τις τοποθετήσεις των αμερικανών διαχειριστών, δεδομένης της καλής «δουλειάς», όπως είναι γνωστό στην αγορά, του αμερικανού πρέσβη κ. Τζέφρι Πάιατ. Ο οποίος όντας αεικίνητος, μπορεί να βρεθεί από τις πολεμικές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του με τις ελληνικές μέχρι τα νέα… boing της Aegean Airlines που χρησιμοποιούν αμερικανικούς κινητήρες!

    Η αγορά, εκτιμάται ότι θα αποκτήσει άλλο αέρα μετά τις ανακοινώσεις για καλύτερη των αναμενομένων στοιχείων συρρίκνωσης του ΑΕΠ στο ά 3μήνου 2,3% έναντι πρόβλεψης της κυβέρνησης άνω ου 11%. Εξέλιξη, η οποία δεν έχει τιμολογηθεί από την αγορά, αφού μέχρι στιγμής τα πάντα που αφορούσαν στη διαμόρφωση του ΑΕΠ ήταν εκτιμήσεις και μόνο. Πλέον είναι απτή πραγματικότητα ότι η ελληνική οικονομία άντεξε και μπορεί να συνεχίσει με την ίδια ανοδική πορεία και στα επόμενα τρίμηνα.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, μόνο τυχαίες δεν είναι οι αναφορές των ξένων για την Ελλάδα τις τελευταίες μέρες (εκθέσεις για Πειραιώς, Alpha, Mytilineos, Moody’s για οικονομία), αφού στην αγορά φαίνεται ότι η κινητικότητα είναι μεγάλη. Και το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί ενόψει του ετήσιου roadshow που πραγματοποιεί κάθε χρόνο αυτή την εποχή στη Νέα Υόρκη το Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Το παρόν αναμένεται να δώσουν 32 εισηγμένες, μεταξύ των οποίων, αρκετές προέρχονται από τη μικρή κεφαλαιοποίηση:

    -ADMIE HOLDING

    -AEGEAN AIRLINES

    -ALPHA BANK

    -ATHENS EXCHANGE GROUP

    -ATHENS WATER SUPPLY & SEWERAGE COMPANY (EYDAP)

    -AUTOHELLAS

    -CENERGY HOLDINGS

    -ELLAKTOR

    -ELVAL HALCOR

    -ENTERSOFT

    -EPSILON NET

    -EUROBANK

    -FOURLIS

    -GEK TERNA – TERNA ENERGY

    -HELLENIC PETROLEUM

    -HELLENIC TELECOM (OTE)

    -IKTINOS HELLAS

    -KRI KRI

    -LAMDA DEVELOPMENT

    -MOTOR OIL

    -MYTILINEOS

    -NATIONAL BANK OF GREECE

    -OPAP avail. 11 June only

    -PIRAEUS BANK

    -PIRAEUS PORT AUTHORITY

    -PRODEA INVESTMENTS

    -PROFILE SOFTWARE

    -PUBLIC POWER CORPORATION (DEI)

    -QUEST HOLDINGS

    -SARANTIS GROUP

    -THRACE GROUP

    -TITAN avail. 9-11 June only

    -VIOHALCO

    Τα κέρδη από την αρχή του χρόνου διαμορφώνονται κοντά στο 10%, ενώ πολλά από τα blue chips, ακόμα και οι τράπεζες διαμορφώνονται σε τιμές πολύ κάτω από τα προ Covid επίπεδα.

    Η Ελλάδα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές που εδράζουν στα μεγάλα επενδυτικά σπίτια του Λονδίνου, έχει δείξει ότι με την παρούσα κυβέρνηση, δεν κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις. Με την κυβέρνηση να δίνει τον τόνο, οι τράπεζες, που έχουν το μεγάλο πρόβλημα της μείωσης των κόκκινων δανείων σε μονοψήφια ποσοστά από το 2022, βγαίνουν μπροστά για να μην χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία που δίνεται από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σ. Λαζαρίδης: Δείκτης ενέργειας και real estate στο Χ.Α., νέα τραπεζικά συμβόλαια στα παράγωγα

    Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου φοβίζουν την αγορά!

    Χρηματιστήριο: Ούτε το ΑΕΠ δίνει αέρα στο ταμπλό – Διευρύνεται η άνοδος στις μετοχές του Σωκράτη Κόκκαλη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ