• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Βροχή οι ανακοινώσεις για μερίσματα από τις εισηγμένες μέχρι τέλος της εβδομάδας – H ΕΛΧΑ και τα παράγωγα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρηματιστήριο


    Eύλογος χρόνος θα χρειαστεί, σύμφωνα με την αγορά, για να χωνευθούν οι εξελίξεις, όπως αυτές θα ξεδιπλωθούν από τα επερχόμενα νέα: από τις αναδιαρθρώσεις των σημαντικών δεικτών της προσεχούς Παρασκευής με την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να εισέρχεται σε τρεις δείκτες (FTSE 25, FTSE Med και Eurostoxx) μέχρι την έγκριση  του Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης που θα επιτρέψει την άμεση προκαταβολή ποσού €4 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χώρα μας.

    Παράλληλα η επιτυχής έκδοση του 10ετούς ομολόγου δείχνει την υψηλή πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας, ενώ η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν θα συμβάλει σε «ήρεμα νερά» κατά το φετινό καλοκαίρι. Δεδομένα που συνηγορούν στην εκτίμηση ότι η χρηματιστηριακή συσσώρευση σύντομα θα ολοκληρωθεί, με τον Γ.Δ. να οδηγείται στην αναμέτρησή του με την περιοχή των 950 μονάδων, σημειώνει στο σχόλιό του, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρη Τζάνας, διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

    Τίποτα δεν έχει χαθεί ως προς το momentum και η διατήρηση της αγοράς πάνω από τις 920 μονάδες επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές: Ότι το ανοδικό σενάριο κερδίζει έδαφος, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι διακυμάνσεις, όπως συμβαίνει σε κάθε αγορά. Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ταυτόχρονα το γεγονός ότι πρόκειται για μία δύσκολη συναλλακτικά εβδομάδα. Αφενός τα κεφάλαια που θα απελευθερωθούν από την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE, αφετέρου η λήξη της τριπλής σειράς των παραγώγων, την ερχόμενη Παρασκευή, είναι δυνατόν να επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα την τάση.

    Mέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν θα περάσουν απαρατήρητες μια σειρά προγραμματισμένων ανακοινώσεων που συνδέονται με τα οικονομικά αποτελέσματα και τη διανομή των μερισμάτων. Σήμερα Τετάρτη 16/6, η Entersoft κόβει μέρισμα 0,06 ανά μετοχή και έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις από Λάμψα και Interlife.

    Επίσης, σήμερα οι 18,75 εκατ. νέες μετοχές της Aegean Airlines που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 60 εκατ. ευρώ θα μπουν προς διαπραγμάτευση.

    Την Πέμπτη 17/6 ο ΑΔΜΗΕ δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και ο ΟΠΑΠ με τη Space έχουν γενική συνέλευση.

    Ο ΟΠΑΠ έχει θέμα την αγορά ιδίων μετοχών και τη διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η Space Hellas έχει μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή.

    Την Παρασκευή 18 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί οι γενικές συνελεύσεις των Fourlis, Quest και Inform Λύκος.

    Η Quest έχει τη διανομή μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή, ενώ από τη Fourlis η αγορά αναμένει να έχει σημειώσει πρόοδο το τελευταίο διάστημα, μετά και την άρση των περιορισμών.

    Την Παρασκευή στο κλείσιμο της αγοράς θα γίνει και η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE και Eurostoxx.

    Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ τραβάει τα βλέμματα καθώς εισέρχεται στον FTSE 25 και στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών του Eurostoxx.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΕ: Προσφορές 107 δισ. ευρώ για το 10ετές ομόλογο για το Ταμείο Ανάκαμψης

    Ταμείο Ανάκαμψης: Την Τρίτη η έκδοση του πρώτου 10ετούς ομολόγου από την ΕΕ

    Παύλος Μυλωνάς (Εθνική): Μεγάλη ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης – Ανάγκη και για άλλες μεταρρυθμίσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ