• ΑΓΟΡΕΣ

    FED και Apple απογείωσαν τη Wall Street – Στο +6,8% η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού

    Tim Cook, CEO Apple


    Ισχυρή ώθηση στη Wall Street έδωσαν οι ανακοινώσεις της Fed αλλά και τα αποτελέσματα της Apple, η οποία αν και παρουσίασε μείωση των κερδών και των εσόδων της στο πρώτο τρίμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2018), κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Ισχυρά κέρδη γνώρισε και η Boeing, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα δ΄ τριμήνου μεγαλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

    Fed διατήρησε αμετάβλητο το εύρος του επιτοκίου στο 2,25-2,5%, όπως άλλωστε αναμενόταν.  Παράλληλα, επισήμανε ότι συνεχίζει να θεωρεί ως “πιθανότερα αποτελέσματα” μια διατηρήσιμη ανάπτυξη, ισχυρές συνθήκες απασχόλησης και πληθωρισμός κοντά στο 2%. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως βάζει πλέον φρένο στις περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, ενώ δήλωσε ευέλικτη ως προς την προσαρμογή του ρυθμού αποδιόγκωσης του χαρτοφυλακίου παγίων.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 25.014,86 μονάδες, με άλμα 434,90 μονάδων ή +1.77%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόλις 4 έκλεισαν με πτώση. Στην κορυφή βρέθηκε η Apple με άνοδο  6,85%, ακολούθησε η Boeing με άνοδο +6,09% και η Microsoft με κέρδη +3,24%.

    O S&P 500 έκλεισε με κέρδη 1,55% στις 2.681,05 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο  2,2% στις 7.183,08 μονάδες.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης η Tesla ανακοίνωσε χειρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, με την μετοχή της (η οποία έκλεισε με άνοδο 3,8%) να υποχωρεί στη μετασυνεδριακή διαδικασία. Πτώση καταγράφει αυτή την ώρα και η μετοχή της Microsoft, η οποία στα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε πριν λίγο δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street για τα έσοδα.

    Αντίθετα ισχυρή άνοδο της τάξης του +7% σημειώνει στη μετασυνεδριακή δραστηριότητα η μετοχή της Facebook, τα αποτελέσματα της οποίας  ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Visa, η οποία ξεπέρασε και αυτή τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά και η μετοχή της Qualcomm τα κέρδη της οποίας ξεπέρασαν και αυτά τις προσδοκίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένοντας της Fed



    ΣΧΟΛΙΑ