• Business

    Fed: Διατηρεί αμετάβλητο το εύρος του βασικού επιτοκίου

    • NewsRoom
    Jerome Powell, επικεφαλής Fed

    Jerome Powell, επικεφαλής Fed


    Την απόφαση να διατηρήσει το εύρος του βασικού επιτοκίου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της αμετάβλητο (2,25% – 2,50%) πήρε η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), δίνοντας ισχυρό σήμα ότι έχει ανακόψει την πορεία αύξησης των επιτοκίων.

    Εξέδωσε επίσης αναθεωρημένο guidance σχετικά με την μείωση του χαρτοφυλακίου assets της, συνολικής τρέχουσας αξίας 4 τρισ. δολαρίων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) συμφώνησαν σε τεχνικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο ισολογισμό, βάζοντας τέλος στην αποδιόγκωση.

    Η ανακοίνωση για τη νομισματική πολιτική, απότοκο διήμερης συνεδρίασης, αποφεύγει τις ρητές αναφορές σε μελλοντική αύξηση των επιτοκίων, οι οποίες βρίσκονταν σε όλες τις προηγούμενες ανακοινώσεις από τα τέλη του 2015, όταν και η Fed άρχισε τη σύσφιγξη της νομισματικής της πολιτικής.

    “Η επιτροπή συνεχίζει να διαπιστώνει ενισχυμένη διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας, δυναμική στην αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στον στόχο του 2%”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Υπό το φως των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων και της ήπια πληθωριστικής πίεσης, η επιτροπή θα λειτουργήσει με υπομονή στον καθορισμό των αναγκαίων μελλοντικών προσαρμογών στο βασικό ομοσπονδιακό επιτόκιο ώστε να στηρίξει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένοντας της Fed

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντράγκι για «κόκκινα» δάνεια: Σεβασμός στις κοινωνικές ανάγκες, αλλά μην καταστρέψετε τις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ