• Business

    Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη της Apple, μείωση 5% στα έσοδα

    Tim Cook, Apple

    Tim Cook, Apple


    Ξεπέρασαν τις ιδιαίτερα χαμηλές προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη της Apple, η οποία ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της Wall Street τα αποτελέσματα για το πρώτο της τρίμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2018).

    Η Apple ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή ύψους 4,18 δολαρίων, έναντι 4,17 δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

    Πάντως τα έσοδα της Apple διαμορφώθηκαν στα 84,3 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας μια πτώση κοντά στο 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.  Ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα ήθελαν στα 83,97 δισ. δολάρια, παρά το γεγονός πως τα έσοδα από τα iPhones κινήθηκαν χαμηλότερα από όσο αναμενόταν.

    Ανά προϊόν, τα έσοδα από τα iPhone έφτασαν τα 51,98 δισ. δολάρια (έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 52,8 δισ.), από Mac τα 7,42 δισ. δολάρια (έναντι εκτιμήσεων για 7,33 δισ. δολάρια), από iPad τα  6,73 δισ. δολάρια (έναντι εκτιμήσεων για 6,06 δισ.), από software και υπηρεσίες τα 10,88 δισ. δολάρια (έναντι εκτιμήσεων για 10,82 δισ.) και από “Wearables, Home and Accessories” τα 7,01 δισ. δολάρια (έναντι εκτιμήσεων για 7,01 δισ. δολάρια).

    Πάντως, για πρώτη φορά η Apple αποφάσισε να μην ανακοινώσει τον αριθμό των συσκευών που πούλησε ανά προϊόν.

    Σοβαρή αποδείχθηκε η επίπτωση από τον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ με την Κίνα, καθώς τα έσοδα της εταιρείας από την Κινεζική αγορά έπεσαν από τα 17,96 δισ. δολάρια πέρυσι στα  13,17 δισ. δολάρια φέτος, σημειώνοντας πτώση περίπου 26%.

    Τα ταμιακά διαθέσιμα της εταιρείας διαμορφώθηκαν κοντά στα 130 δισ. δολάρια.

    Ο Τιμ Κουκ δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα πως παρά την απογοήτευση για την αστοχία στα έσοδα, τα αποτελέσματα του τριμήνου δείχνουν τη βαθιά και ευρεία δυναμική της εταιρείας.

    Αυτή την ώρα η μετοχή της εταιρείας, η οποία έκλεισε νωρίτερα με πτώση -1,04% κινείται με άνοδο άνω του 4,2% στη μετασυνεδριακή διαδικασία, ξεπερνώντας τα 160 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ