• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank Equities για Τιτάν: Η αγορά υποτιμά τα μεγέθη της – Κορυφαία επιλογή από το ΧΑ

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν)

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος


    Η Eurobank Equities βλέπει ότι η αύξηση της κερδοφορίας της Titan Cement είναι σε στέρεες βάσεις και την τοποθετεί στις κορυφαίες επιλογές της με τιμή-στόχο τα €25,30 από €22,10 και σύσταση υπεραπόδοσης (overweight).

    «Η επαναφορά των EBITDA σε επίπεδα υψηλότερα των €500 εκατ. είναι κάτι που η αγορά δεν έχει ακόμη τιμολογήσει πλήρως. Το 2023 έχει αποδειχθεί σημαντικά ανώτερο από τις προσδοκίες μας και τις προσδοκίες της αγοράς, με την Titan Cement να είναι έτοιμη να επιτύχει μια επιβλητική αύξηση EBITDA κατά 60% σε ετήσια βάση φέτος, περίπου 30% πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς πριν από ένα χρόνο. Με τις τάσεις της ζήτησης να παραμένουν υγιείς στις αγορές της Titan Cement, αναμένουμε ότι ο όμιλος θα παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης έναντι του αναπροσαρμοσμένου επιπέδου κερδοφορίας και τώρα προβλέπουμε μεσοψήφια αύξηση EBITDA έως το 2026. Παρόλο που η μετοχή έχει αυξηθεί 63% φέτος, δεν αντανακλά ακόμη τις σταθερές προοπτικές με τη μετοχή να διαπραγματεύεται σήμερα μόλις σε 4 φορές τον δείκτη EV/EBITDA του 2024, δηλαδή με έκπτωση περίπου 20% έναντι των ομοειδών της ΕΕ. Σε αυτά τα επίπεδα, υποστηρίζουμε ότι η μετοχή είναι επαρκώς απαλλαγμένη από τον κίνδυνο, ενώ η στροφή κινδύνου-απόδοσης φαίνεται θετική και, ως εκ τούτου, προσθέτουμε τη μετοχή στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές μας», επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

    Ανάπτυξη λόγω της ευνοϊκής τοποθέτησης και της ευνοϊκής δυναμικής της αγοράς

    Η ζήτηση δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης με τους όγκους της Titan Cement στο 9μηνο να αυξάνονται κατά 2-4%, παρά τις αυξήσεις τιμών που εφαρμόζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023. Σε περιφερειακή βάση, η αποδυνάμωση στις κατοικίες των ΗΠΑ υπερκαλύπτεται από τις δαπάνες για υποδομές (πράξεις IIJA και IRA) που ξεκίνησαν πρόσφατα. Στην Ελλάδα, οι κατοικίες και τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα στηρίζουν την ανάπτυξη του πρώτου κύκλου εργασιών, ενώ η κερδοφορία υποστηρίζεται από την ομαλοποίηση των τιμών ενέργειας και τις πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους. Τέλος, η Μέση Ανατολή επωφελείται από τη βελτίωση των επιδόσεων στην Τουρκία, με τις επιλογές που απορρέουν από τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ και τη σταθεροποίηση του συναλλαγματικού ισοζυγίου.

    «Κοιτάζοντας μπροστά, η διοίκηση του Ομίλου επικεντρώνεται φυσικά στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, δηλαδή τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, στοχεύει σε έσοδα 3 δισ. ευρώ έως το 2026, με κλίση του μίγματος πωλήσεων προς τα αδρανή και τα RMC. Όσον αφορά την κερδοφορία, η διοίκηση καθοδήγησε για ετήσια άνοδο πάνω από 10% στα EBITDA έως το 2026 έναντι των επιπέδων του 2022, διπλασιασμό των κερδών ανά μετοχή σε €3 και αύξηση του μερίσματος σε συνδυασμό με το EBITDA, ωστόσο, δεδομένης της τεράστιας δυναμικής του 2023 και της υγιούς ζήτησης σε συνδυασμό με τις δράσεις αυτοβοήθειας στην πλευρά του κόστους, τα νούμερα του 2023 είναι ήδη μπροστά από την καθοδήγηση του 2026. Αν και δεν αναμένουμε ότι η διοίκηση θα αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της άμεσα, δεδομένης της συντηρητικής της στάσης, υποστηρίζουμε ότι τα περίπου €600 εκατ. EBITDA έως το 2026 είναι εφικτά. Η διοίκηση προβλέπει επίσης μόχλευση κοντά στις 1,5-2 φορές, παρά τα €250-300 εκατ. ετήσιων επενδύσεων, με απόδοση κεφαλαίων ROIC άνω του 12% έως το 2026. Τέλος, οι ενέργειες για το περιβάλλον και η ψηφιοποίηση παραμένουν στο επίκεντρο της στρατηγικής της Titan Cement, με την διοίκηση να στοχεύει σε ποσοστό υποκατάστασης καυσίμων 30,7% και 11% χαμηλότερες ειδικές εκπομπές CO2 (σε σχέση με το 2022)», εξηγεί η Eurobank Equities.

    «Υπό το πρίσμα της ισχυρής δυναμικής της αγοράς που ενισχύεται περαιτέρω από τη λειτουργική αποτελεσματικότητα, αυξάνουμε τις εκτιμήσεις μας για τα EBITDA 2023 – 2025 κατά 28% – 29%, εκτιμώντας τελικά τα EBITDA του 2025 κοντά στα €570 εκατ. Αυτό οδηγεί σε αναβάθμιση των κερδών ανά μετοχή κατά πάνω από 50% και αύξηση του στόχου τιμής στα €25,3. Η τιμή στόχος τοποθετεί τη μετοχή στις 4,8 φορές σε όρους EV/EBITDA και η επενδυτική υπόθεση υποστηρίζεται επίσης από μια ελκυστική μερισματική απόδοση 4% με 5% μέχρι το 2025», καταλήγει η χρηματιστηριακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Citi: Παραμένει αγοραστής στην Jumbo μετά τις επιδόσεις του Νοεμβρίου

    UBS: Αισιοδοξία για τα ελληνικά ομόλογα και την οικονομία – Τι άλλαξε η αναβάθμιση της Fitch

    Ebury: Το δολάριο ανακάμπτει και το γεν εκτινάσσεται



    ΣΧΟΛΙΑ