• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank Equities για Κρι-Κρι: Έναρξη κάλυψης με buy και τιμή στόχο €13,60

    Τσινάβος Παναγιώτης, Πρόεδρος και CEO Κρι Κρι (Πηγή: krikri.gr)


    Η Eurobank Equities ξεκινάει την κάλυψη της Κρι-Κρι με σύσταση αγοράς (buy) και τιμή στόχο τα €13,60 και χαρακτηρίζει την εταιρεία ως «κορυφαία παραγωγό ελληνικού γιαουρτιού» με διεθνές αποτύπωμα, ισχυρή επώνυμη τοποθέτηση και κυριαρχία στην τοπική ιδιωτική ετικέτα.

    Το επιχειρηματικό μοντέλο βασίζεται στην παροχή ποιοτικής προσφοράς σε προσιτές τιμές, την αυξανόμενη εστίαση σε εξειδικευμένες κατηγορίες, το εκτεταμένο δίκτυο διανομής, την εγγύτητα στις πρώτες ύλες και το επεκτεινόμενο αποτύπωμα στο εξωτερικό (48% των πωλήσεων). Ο κύριος μοχλός αύξησης της αξίας είναι ο τομέας του γιαουρτιού (79% των πωλήσεων), με την Κρι-Κρι να αποτελεί βασικό παίκτη στην Ελλάδα χάρη στο ισχυρό μερίδιο επώνυμων προϊόντων και την κυριαρχία στην ιδιωτική ετικέτα, η οποία ουσιαστικά την απομονώνει από τον ανταγωνισμό ιδιωτικής ετικέτας που είναι εμφανής σε άλλες αγορές.

    «Παρά το ράλι 65% τους τελευταίους 12 μήνες, η Κρι-Κρι εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε κάτω από τις 8 φορές δείκτη EV/EBITDA το 2024, δηλαδή άνω του 25% έκπτωση έναντι των ομοειδών εταιρειών παραγωγής τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων, παρά το γεγονός ότι προσφέρει ένα ανώτερο προφίλ ανάπτυξης και απολαμβάνει έναν υγιέστερο ισολογισμό. Η αποτίμησή; μας βάσει DCF, με βάση το 9,7% WACC, δημιουργεί μια τιμή στόχο στα €13,6 ανά μετοχή, αποτιμώντας ουσιαστικά την εταιρεία σε περίπου 9 φορές τον δείκτη EV/EBITDA το 2025 ή περίπου 15% έκπτωση έναντι των ομοειδών εταιρειών», εξηγoύν οι Σταμάτης Δραζιώτης και Χριστιάνα Αρμπουνιώτη.

    «Αναμένουμε ότι η εταιρεία θα παραμείνει σε μια βιώσιμη τροχιά αύξησης των εσόδων σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό τα επόμενα χρόνια, κυρίως λόγω του όγκου, που θα ενισχυθεί περαιτέρω από το 1% των τιμών/mix. Βλέπουμε περαιτέρω επιλογές σε αυτή την πορεία που απορρέει από την επερχόμενη εισβολή της ΚΡΙ-ΚΡΙ στην αγορά των ΗΠΑ μέσω μιας προσφοράς παγωμένου γιαουρτιού. Οι επενδύσεις θα χρηματοδοτούνται από τις εσωτερικά παραγόμενες ταμειακές ροές και η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί τις επενδύσεις της οργανικά. Τα ταμειακά παραγωγικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης επικυρώνονται από τις κορυφαίες αποδόσεις του κλάδου και από έναν ισολογισμό χωρίς επιβάρυνση (καθαρά ταμειακά διαθέσιμα στα 8,5 εκατ. ευρώ το 2023). Οι ισχυρές καθαρές ταμειακές ροές θα ανοίξουν το δρόμο για μια ελκυστική πολιτική αμοιβών των μετόχων στο μέλλον, με το υποτιθέμενο 40% ποσοστό διανομής μερισμάτων να αφήνει περιθώρια για υψηλότερες αποδόσεις μετρητών ή πιο επιθετική διεθνή επέκταση», καταλήγει η χρηματιστηριακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Πωλητές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!

    Σφάτος (Ιντραλότ): Ποιοι επενδύουν στη μετοχή – 35-40 εκατ. ταμειακές ροές το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ