• ΑΓΟΡΕΣ

    Pantelakis Securities για Jumbo: Λαμπρές οι προοπτικές των κερδών – Αύξηση στην τιμή στόχο στα €36

    Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Jumbo


    Η Pantelakis Securities εκτιμά ότι οι προοπτικές των κερδών της Jumbo είναι «λαμπρές», καθώς οι πωλήσεις και τα περιθώρια κέρδους είναι σε νέα ιστορικά υψηλά για τα έτη 2023-2025.

    Η ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική και τα υψηλά αμυντικά χαρακτηριστικά, μαζί με τις ισχυρές, βιώσιμες μερισματικές πληρωμές, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω επαναξιολόγηση της μετοχής.

    Η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή στόχο στα €36 (€33) λόγω της αναβάθμισης των κερδών ανά μετοχή (EPS), τοποθετώντας τη μετοχή σε ένα ακόμα «άνετο» δείκτη αποτίμησης στις 13,8 φορές για φέτος σε όρους Ρ/Ε και 10,4 φορές σε όρους EV/EBITDA.

    Κρίσιμο είναι ότι η διοίκηση φαίνεται να ανησυχεί ελάχιστα για το ναυτιλιακό κόστος, υποστηρίζοντας ότι η τρέχουσα αύξηση των τιμών οφείλεται στην προσφορά, η οποία συνδέεται με τη συνεχιζόμενη κατάσταση, και ως εκ τούτου είναι μάλλον προσωρινής φύσης.

    Οι εκτροπές των γραμμών γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας παρατείνουν τον χρόνο ταξιδιού, δεσμεύοντας τον εφοδιασμό πλοίων και εξοπλισμού εμπορευματοκιβωτίων.

    Αντίθετα, η κρίση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας το 2020-22 οφείλεται στη ζήτηση, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν περισσότερα αγαθά εν μέσω της πανδημίας.

    Η Pantelakis Securities επισημαίνει επίσης την άψογη λειτουργία της Jumbo για την καταπολέμηση της προηγούμενης αύξησης των τιμών των ναύλων (ενίσχυση της χρήσης των εμπορευματοκιβωτίων μέσω επανασχεδιασμού της γκάμας προϊόντων και βελτιστοποίηση της προμήθειας), ενώ η εξάμηνη και πλέον πολιτική αποθεματοποίησης της παρέχει επιπλέον περιθώριο.

    Επίσης, η Jumbo είναι έτοιμη να πετύχει ένα νέο υψηλό στην καθαρή της κερδοφορία, με άνοδο 19% σε ετήσια βάση στα 296 εκατ. ευρώ, χάρη στη γρήγορη αύξηση των πωλήσεων, το σταθερό μικτό περιθώριο κέρδους και τον έλεγχο του κόστους.

    Οι εκτιμήσεις της Pantelakis Securities υποδηλώνουν αύξηση κερδών κατά 11% σε ετήσια βάση για το δεύτερο εξάμηνο, σε σύγκριση με το υψηλό του +36% το πρώτο εξάμηνο, το οποίο οφείλεται στην επιβράδυνση των πωλήσεων στο +10%, από +20%, λόγω των πιο «σκληρών» αποτελεσμάτων βάσης, καθώς η ώθηση από τις αυξήσεις των τιμών που εφαρμόστηκαν στα τέλη του 2022 εξασθενεί.

    Διαβάστε επίσης

    Citi για Τιτάν: Έρχονται αναβαθμίσεις για τη μετοχή μετά τα ρεκόρ κερδοφορίας το 2023

    Τέρνα Ενεργειακή: Τι συμβαίνει με το Συμβόλαιο Μελλοντικής Εκπλήρωσης και τη μετοχή της

    Goldman Sachs: Στις 5.200 μονάδες ο S&P στο τέλος του έτους



    ΣΧΟΛΙΑ