• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank Equities: Αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ στα 17,1 ευρώ

    • NewsRoom
    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής Ομίλου ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής Ομίλου ΟΤΕ


    Νέα τιμή – στόχο για τον ΟΤΕ, ορίζει η Eurobank Equities, από τα 16 ευρώ στα 17,1 ευρώ, ενώ παράλληλα διατηρεί τη σύσταση hold.

    Σύμφωνα με την Eurobank Equities, η μετοχή του ΟΤΕ συνεχίζει να υπεραποδίδει τόσο έναντι των μη τραπεζικών blue chips (-2%) όσο και έναντι του ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού κλάδου (-1%), εμφανίζοντας κέρδη της τάξης του 2% από τις αρχές του 2022.

    Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή εταιρεία, το γεγονός αυτό επιτυγχάνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία οι προσδοκίες για το μέρισμα έχουν αναθεωρηθεί ελαφρώς καθοδικά. Ωστόσο, η μετοχή λαμβάνει ώθηση από τα ισχυρά κέρδη του 2021, αλλά και το πρόσθετο πρόγραμμα επαναγοράς, το οποίο σχετίζεται με την πώληση της θυγατρικής στη Ρουμανία.

    Όσον αφορά το ποιοι παράγοντες θα μπoρούσαν να δώσουν νέα ώθηση στη μετοχή του ΟΤΕ, η Eurobank Equities παραπέμπει στις προοπτικές αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου των κεραιών – υποδομών, δεδομένων των εξελίξεων που ήδη λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank Equities ανεβάζει κατά 2% έως 3% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη EBITDA της περιόδου 2022 – 2024, ενώ προβλέπει ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 2% έως 2,5% για την περίοδο 2022 – 2026, με τις επιστροφές προς τους μετόχους να κυμαίνονται στα 500 – 560 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, κάτι που μεταφράζεται σε αποδόσεις 7% – 8%.

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank Equities: «Χρυσό» μέρισμα από τον ΟΠΑΠ



    ΣΧΟΛΙΑ