• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιμένει να διαψεύδει τον CEO Jamie Dimon η JPMorgan

    CEO JPMorgan Chase

    Jamie Dimon, CEO JP Morgan


    Ένας ακόμα οικονομολόγος της επενδυτικής τράπεζας διαψεύδει τους φόβους για οικονομικό τυφώνα,  όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Jamie Dimon της, καθησυχάζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για επικείμενη ύφεση.

    Ο επικεφαλής οικονομολόγος της JP Morgan Chase & Co. Bruce Kasman μιλώντας στο Bloomberg TV ανέφερε ότι υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα για μια επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ.

    Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η δήλωση του CEO Jamie Dimon, ο οποίος σε οικονομικό συνέδριο, την περασμένη εβδομάδα, έκανε λόγο για επερχόμενο «οικονομικό τυφώνα», καλώντας τους επενδυτές «φυλαχτούν».

    Μέχρι στιγμής δύο στελέχη της JP Morgan, ο Marco Kolanovic, υπεύθυνος στρατηγικής ανάλυσης στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan και ο επικεφαλής οικονομολόγος της JP Morgan Chase & Co. Bruce Kasman προχώρησαν σε αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας.

    Και οι δύο επέμειναν στην άποψη ότι δεν προβλέπεται ύφεση, σε αντίθεση με τον CEO Jamie Dimon, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ πιο απαισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, κυρίως λόγω της αστάθειας. Πάντως σύμφωνα με το Bloomberg, οι επενδυτές φαίνεται να συμφωνούν με τα δύο στελέχη, παρά με τον Jamie Dimon.

    Ο απαισιόδοξος Dimon έριξε τη μετοχή

    «Η αμερικανική οικονομία κοιτάζει κατάματα έναν άνευ προηγουμένου συνδυασμό προκλήσεων, από την επερχόμενη πολιτική της νομισματικής σύσφιξης  μέχρι και την εισβολή της Ρωσίας», είχε αναφέρει ο CEO της JP Morgan την περασμένη εβδομάδα.

    «Αυτός ο τυφώνας είναι ακριβώς εκεί έξω, στο δρόμο, και έρχεται προς το μέρος μας. Δεν ξέρουμε αν είναι κάτι μικρό ή η υπερθύελλα Sandy», συνέχισε με την μετοχή της JP Morgan αυτόματα να πέφτει κατά 1,8%, σε μία χρονιά που ήδη καταγράφει απώλειες της τάξης του 14%.

    Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι με αυτή τη δήλωση διαψεύδει τον ίδιο τον εαυτό του, όταν νωρίτερα μέσα στον Μάιο κατά την «ημέρα των επενδυτών», μια συνάντηση που κανονίζει το Δ.Σ. της τράπεζας με μετόχους και επενδυτές, ο Jamie Dimon είχε κάνει λόγο για «σύννεφα καταιγίδας».

    «Ισχυρή οικονομία, μεγάλα σύννεφα καταιγίδας. Το ονομάζω σύννεφα καταιγίδας γιατί είναι σύννεφα καταιγίδας. Μπορεί να διαλυθούν», είχε αναφέρει τότε.

    Η άποψη του Dimon πάντως βρίσκει υποστηρικτές, αλλά σε άλλες επενδυτικές τράπεζες.

    «Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν πιο δύσκολες οικονομικές στιγμές, ανέφερε ο Πρόεδρος και COO της Goldman Sachs, John Waldron πριν μερικές ημέρες και συνέχισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βλέπουμε ένα πολύ πιο σκληρό περιβάλλον για τις κεφαλαιαγορές».

    To κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας έκανε λόγο για ένα από τα πιο περίπλοκα περιβάλλοντα, τα οποία έχει συναντήσει στην καριέρα του.

    «O CEO έχει τις δικές του απόψεις»

    « Η FED δεν θέλει να δημιουργήσει μία ύφεση αυτή τη στιγμή», ισχυρίζεται ο Kasman, ο οποίος κρίνει ότι δεν είναι έτοιμη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει με επιθετικό βηματισμό στην αύξηση των επιτοκίων.

    Θεωρεί, μάλιστα, ότι είναι πιθανόν να επιβραδύνουν τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων. «Τελικά, δεν πιστεύω ότι αυτό που βλέπετε στην αγορά σήμερα θα παραμείνει καθώς η Fed επιχειρεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό», ανέφερε.

    Σχετικά με τις δηλώσεις του Jamie Dimon, o Kasman περιορίστηκε στο να σχολιάσει ότι «ο CEO έχει τις δικές του απόψεις».

    Ισχυρίστηκε ότι η ηγεσία της τράπεζας βρίσκεται σε θέση «να κατανοήσει πολύ πιο ξεκάθαρα τη δυναμική των οικονομικών συνθηκών και πώς αυτές πρόκειται να επηρεάσουν την οικονομία.

    «Ωστόσο, εμείς δίνουμε τις συμβουλές μας με βάση ότι βλέπουμε», ανέφερε και συνέχισε:

    «Εμείς βλέπουμε την οικονομία να επιβραδύνεται. Δεν βλέπουμε την οικονομική καταιγίδα τώρα αμέσως. Πιστεύουμε ότι η οικονομία θα αποφύγει την ύφεση καθώς προχωράει το έτος», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Citi: Πώς συγκρίνεται ο ελληνικός δείκτης MSCI Greece με τον ανταγωνισμό

    ΝΒG Securities: Tιμή στόχος τα 14,30 ευρώ και outperform για την Autohellas



    ΣΧΟΛΙΑ