• ΑΓΟΡΕΣ

    Στα χνάρια του Dimon η Goldman Sachs: Έρχονται δύσκολες μέρες

    David Solomon, CEO Goldman Sachs


    Στη Goldman Sachs βρήκε υποστηρικτές για τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, μιας και οι αναλυτές στη δική του τράπεζά ήταν ιδιαίτερα θετικοί για την πορεία των αγορών.

    «Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν πιο δύσκολες οικονομικές στιγμές, ανέφερε ο Πρόεδρος και COO της Goldman Sachs, John Waldron και συνέχισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βλέπουμε ένα πολύ πιο σκληρό περιβάλλον για τις κεφαλαιαγορές».

    To κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας έκανε λόγο για ένα από τα πιο περίπλοκα περιβάλλοντα, τα οποία έχει συναντήσει στην καριέρα του.

    «Ο συνδυασμός του αριθμού των «σοκ» που αναμένονται στο σύστημα είναι άνευ προηγουμένου», παραδέχτηκε σε διάσκεψη επενδυτών την Πέμπτη.

    Αν και ανέφερε ότι θα αποφύγει να προχωρήσει σε δηλώσεις που θα θυμίζουν «πρόγνωση καιρού», παραδέχτηκε τους φόβους του για τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, της αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής αλλά και της εισβολής στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι όλοι αυτοί οι παράγοντές θα μπορούσαν να γονατίσουν την παγκόσμια οικονομία.

    Εμείς θα τα καταφέρουμε

    Παρά την ανασφάλεια και την ανησυχία, ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος απευθυνόμενος προς τους επενδυτές για την πορεία της Goldman Sachs.

    «Όποιο κι αν είναι το περιβάλλον, εμείς θα τα καταφέρουμε», ανέφερε προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει υψηλά κέρδη κατά τη διάρκεια της ύφεσης.

    Σε ένα σημείωμά της προς τους πελάτες της, η Goldman Sachs αναφέρθηκε και στις αναδυόμενες αγορές.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές Ceasar Maasry και Jolene Zhong, οι επιδόσεις των αγορών αυτών ξεπερνούν αυτές του υπόλοιπου κόσμου.

    «Οι αδύναμοι κύκλοι του δολαρίου είναι ένα θετικό σημάδι για τα περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών», έγραψαν σε σημείωμα υπογραμμίζοντας την ελκυστικότητα του MSCI China Index και των αναδυόμενων αγορών αρχικού κύκλου στη Νοτιοανατολική Ασία.

    Η τράπεζα εκτιμάει επίσης ότι το γεν θα έχει καλύτερη απόδοση από το δολάριο, όσο αυξάνονται οι κίνδυνοι ύφεσης στις ΗΠΑ.

    «Λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο όταν η ζήτηση των ΗΠΑ επιβραδύνεται, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση ή η ανάπτυξη υποχωρεί», δήλωσε ο Zach Pandl, στρατηγός, σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television. «Πιστεύουμε πραγματικά ότι το ιαπωνικό γεν είναι το πιο ασφαλές νόμισμα σε αυτό το εξαιρετικά αβέβαιο, ασταθές περιβάλλον τόσο μακρο οικονομίας όσο και αγοράς».

     Η JP Morgan για τις αγορές

    Μία μέρα πριν, η JP Morgan προχώρησε σε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την οικονομία, μπερδεύοντας τους επενδυτές.

    Ο CEO Jamie Dimon σε οικονομικό συνέδριο προειδοποίησε για τυφώνα που έρχεται στην οικονομία καλώντας τους επενδυτές να προετοιμαστούν.

    Λϊγο αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Μarko Kolanovics, ο υπεύθυνος στρατηγικής ανάλυσης στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan, «ξαναχτύπησε» με την αισιόδοξη, εκτός consensus, ματιά του για τις μετοχές και τα περιουσιακά στοιχεία με κίνδυνο.

    «Παραμένω θετικός στα περιουσιακά στοιχεία που φέρουν κίνδυνο επειδή οι επενδυτές δεν είναι τοποθετημένοι σε αυτά, εξαιτίας της αρνητικής (bearish) διάθεσης των επενδυτών και της άποψής μου ότι δεν θα υπάρξει ύφεση, δεδομένης της στήριξης από τους καταναλωτές των ΗΠΑ, την παγκόσμια επαναλειτουργία μετά την πανδημία και την ανάκαμψη της Κίνας», εξηγεί ο Kolanovic.

    Διαβάστε επίσης:

    Φορολόγηση υπερκερδών: Η Goldman Sachs για το παράδειγμα της Βρετανίας

    Goldman Sachs: Η κορύφωση του πληθωρισμού είναι θετικό νέο για τις μετοχές

     



    ΣΧΟΛΙΑ