• ΑΓΟΡΕΣ

    ΝΒG Securities: Tιμή στόχος τα 14,30 ευρώ και outperform για την Autohellas

    • Γεωργία Καλλιέρη
    Ευτύχης Βασιλάκης, επικεφαλής Autohellas

    Ευτύχης Βασιλάκης, επικεφαλής Autohellas


    «Ξεκινάμε την κάλυψή της μετοχής της Autohellas με τιμή στόχο τα 14,30 ευρώ για το επόμενο δωδεκάμηνο και σύσταση υπεραπόδοσης έναντι της αγοράς (οutperform), καθώς η τρέχουσα τιμή αγοράς προσφέρει άνοδο 59% σε σχέση με το στόχο μας», εξηγεί το τμήμα ανάλυσης της NBG Securities.

    Οι μετοχές της Autohellas διαπραγματεύονται με έκπτωση 50% και 59% σε σχέση με τις αντίστοιχες εταιρείες όσον αφορά το 2022 και 2023 σε όρους EV/EBITDA και περίπου 8 φορές τα κέρδη για την ίδια περίοδο.

    Η τιμή – στόχος βασίζεται στο γεγονός ότι η Autohellas είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα και στις άλλες αγορές στις οποίες συμμετέχει, καθώς και από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Με βάση αυτούς τους παράγοντες, αναμένει ότι η Autohellas θα επιτύχει αύξηση των κερδών τα επόμενα 3 χρόνια (4%, 2% και 4% μέσο ετήσιο ρυθμός αύξησης κύκλου εργασιών, EBITDA και καθαρών κερδών αντίστοιχα για το 2021-2024).

    Η ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα και διεθνώς, η επίλυση ελλείψεων στην αγοράς εξαρτημάτων αυτοκινήτων μαζί με την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα θα είναι οι κύριοι μοχλοί ανάπτυξης, καθώς η Autohellas έχει πραγματοποιήσει τις απαραίτητες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε καλή θέση για να καρπωθεί τα οφέλη της αυξημένης οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα. «Πιστεύουμε ότι η διεθνής επέκταση θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αύξηση της κερδοφορίας, καθώς η Autohellas έχει περιθώρια ανάπτυξης στις περισσότερες διεθνείς αγορές στις οποίες συμμετέχει», εκτιμά η χρηματιστηριακή.

    Μια νέα απόκτηση μάρκας θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει έναν ακόμη καταλύτη για την ανάπτυξη, καθώς η Autohellas διαθέτει έναν υγιή ισολογισμό και μπορεί να υποστηρίξει τέτοιες κινήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν και σε διαφοροποίηση των προσφερόμενων προϊόντων.

    Η Autohellas ελέγχεται από την ιδρυτική της οικογένεια. Τα τελευταία 50 χρόνια, κατάφεραν να αναπτύξουν την εταιρεία τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, οδηγώντας την εταιρεία σε περιόδους οικονομικής ευημερίας και κρίσης.

    «Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός εμπορικών σημάτων της Autohellas της επιτρέπει να αξιοποιήσει διαφορετικά τμήματα της αγοράς, ενώ η δραστηριότητά της τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες μισθώσεις της επιτρέπει να εξομαλύνει την  κυκλικότητα και εποχικότητα των δραστηριοτήτων της, με αποτέλεσμα να δημιουργεί σχετική σταθερότητα στην κερδοφορία της εταιρείας. Για το μέλλον, η διοίκηση αισιόδοξη όσον αφορά τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και πιστεύει ότι η Autohellas θα είναι σε θέση να αυξήσει την κερδοφορία της και να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά», καταλήγει η NBG.

    Διαβάστε επίσης:

    Citi: Πώς συγκρίνεται ο ελληνικός δείκτης MSCI Greece με τον ανταγωνισμό

    Wood & Company: Διατηρεί συστάσεις «buy» αλλά αυξάνει τις τιμές-στόχους σε Motor Oil και ΕΛΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ