• ΑΓΟΡΕΣ

    Δισεκατομμυριούχος επενδυτής ξεπουλάει το μερίδιό του, μετά το ξέφρενο ράλι 21.400% της μετοχής

    • NewsRoom

    Li Ka-shing, δισεκατομμυριούχος επενδυτής


    Ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές του Χονγκ Κονγκ, ο δισεκατομμυριούχος  Li Ka-shing, πουλάει το σύνολο του μεριδίου του που κατείχε σε μία εταιρεία του Χονγκ-Κονγκ, την AMTD Digital Inc, αμέσως μετά την εκτόξευση της μετοχής της κατά 21.400%.  Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, η οποία εκτοξεύτηκε σχεδόν στα 400 δις, ξεπέρασε την αντίστοιχη παγκόσμιων κολοσσών, όπως η Goldman Sachs Group Inc. και η Wells Fargo & Co.

    Μάλιστα, ο ίδιος ήταν ιδρυτικό μέλος του ομίλου AMTD, του οποίου είναι θυγατρική η εταιρεία.

    Εδώ και λίγες ημέρες, η Wall Street είναι ανήσυχη για την πορεία της μετοχής της εν λόγω εταιρείας, η οποία εκτοξεύτηκε μέσα σε λίγες ημέρες.

    Ο όμιλος CK, του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, ανακοίνωση την Πέμπτη, ότι πουλάει και το υπόλοιπο μερίδιο που κατείχε, σημειώνοντας ότι κόβει κάθε δεσμό με την εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με το νόμο και είναι στο μικροσκόπιο των αρχών στο Χονγκ Κονγκ.

     

    Ανήσυχη η Wall Street για το φαινόμενο

    Δυσάρεστες μνήμες φέρνει στη Wall Street η εκτόξευση της μετοχής της εν λόγω εταιρείας, καθώς θυμίζει την περίπτωση της εταιρείας GameStop, η οποία εκτοξεύτηκε, λόγω μιας ομάδας επενδυτών που δραστηριοποιούνταν στην πλατφόρμα WallStreetBets της Reddit.

    Οι αναλυτές περιέγραψαν τα κέρδη της AMTD Digital ως αδικαιολόγητα, αφού η χρηματιστηριακή της αξία ξεπέρασε τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα.

    Ακόμη και η ίδια η εταιρεία, η οποία ανέφερε σχετικά ελάχιστα έσοδα 25 εκατομμυρίων δολαρίων για το έτος που έληξε τον Απρίλιο του 2021, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κανένα ουσιώδη λόγο που θα μπορούσε να επηρεάσει την τιμή της μετοχής.

    Ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας, πρόεδρος και CEO, πρώην τραπεζίτης της UBS, Calvin Choi αντιμετωπίζει ήδη πολλά προβλήματα με τις αρχές του Χονγκ Κονγκ.

    Πάντως φαίνεται ότι η εκτόξευση της μετοχής δεν κινητοποίησε μόνο τον δισεκατομμυριούχο, καθώς, αμέσως μετά το υψηλότερο σημείο που έφτασε η τιμή της μετοχής, υποχώρησε κατά 34%, ενώ το πρωί της Πέμπτης συνέχισε την πτώση κατά 23%.

    «Ελπίζω οι επενδυτές να αποκομίσουν κάποια κέρδη, καθώς το κραχ και η επιστροφή στην αφάνεια είναι αναπόφευκτα», αναφέρει ο Oktay Kavrak, διευθυντής της Leverage Shares στο Bloomberg.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Άνοδος για τους βασικούς δείκτες – Ισχυρά κέρδη για PayPal, Moderna και η εντυπωσιακή AMTD Digital



    ΣΧΟΛΙΑ