• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοδος για τους βασικούς δείκτες – Ισχυρά κέρδη για PayPal, Moderna και η εντυπωσιακή AMTD Digital

    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στον απόηχο της επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στα αποτελέσματα τριμήνου.

    Χθες η ψυχολογία των επενδυτών δεν επηρεάστηκε τόσο από την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, όσο από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed περί νέων αυξήσεων των επιτοκίων. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Fed Σικάγο, Charles Evans, δήλωσε ότι ελπίζει ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια να συνεχίσει με αυξήσεις κατά τρίμηνο έως τις αρχές του δεύτερου τριμήνου το 2023. Επίσης η Πρόεδρος της Fed Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, ανέφερε πως η κεντρική τράπεζα έχει ακόμη δουλειά μπροστά για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

    Έτσι ο Dow Jones ολοκλήρωσε στις 32.396,17 μονάδες, κοντά στα χαμηλά ημέρας, με απώλειες -1,23%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.091,19 μονάδες με πτώση -0,67% ενώ ο Nasdaq στις 12.348,76 μονάδες με οριακή υποχώρηση -0,16%.

    Σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες άνοιξαν υψηλότερα μετά από δύο ημέρες πτώσης καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα στοιχεία για τη δραστηριότητα των υπηρεσιών αναζητώντας περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ στα εταιρικά η PayPal εκτινάχθηκε στα ύψη μετά την αύξηση των προβλέψεών της.

    Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών των ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιούλιο για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία των δεικτών PMI της S&P Global. Ειδικότερα, ο τελικός δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες κατρακύλησε στις 47,3 μονάδες τον Ιούλιο, ξεπερνώντας την αρχική μέτρηση στις 47,0, αλλά πολύ χαμηλότερα από τη μέτρηση του Ιουνίου στις 52,7 μονάδες.

    Η μετοχή της PayPal εκτινάσσεται 12% στα 100 δολάρια αφού η εταιρεία fintech αύξησε τις προβλέψεις για τα κέρδη, βοηθούμενη επίσης την Elliott Management η οποία ανέλαβε μερίδιο άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η μετοχή της Moderna εκτοξεύεται επίσης κατά 14% στα 184 δολάρια αφού η φαρμακοβιομηχανία διατήρησε τις προοπτικές πωλήσεων ολόκληρου του έτους για το εμβόλιο COVID-19 παρά τη μείωση των παραγγελιών από χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος μέσω του διεθνούς προγράμματος κοινής χρήσης εμβολίων COVAX. H Coinbase προσθέτει πάνω από 10% στα 74 δολάρια, αφού οι επενδυτές θεωρούν ότι με το γενικότερο «οικονομικό μάζεμα» που πραγματοποίησε, έχει πλέον πιθανότητες επιβίωσης συγκριτικά με άλλα ανταλλακτήρια crypto τα οποία έχουν χρεοκοπήσει.

    Η μετοχή της Regeneron επίσης προσθέτει ισχυρά κέρδη 6,1% παρά την απότομη πτώση των τριμηνιαίων κερδών της, η Uber προσθέτει σχεδόν 5% αφού χθες η εταιρεία ανέφερε θετικές τριμηνιαίες ταμειακές ροές για πρώτη φορά και προέβλεψε λειτουργικά κέρδη τρίτου τριμήνου πάνω από τις εκτιμήσεις.

    Ισχυρή άνοδο άνω του 2% σημειώνουν επίσης οι μετοχές των Apple, Amazon, Alphabet και Νetflix. Η Meta αυξάνεται 3,9%, η Ford προσθέτει 3,4%, ενώ κέρδη άνω του 6% σημειώνουν οι Block και Shopify.

    Στον αντίποδα, μεγάλη πτώση 18% σημειώνει η SolarEdge μετά τα αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου όπως και η Horizon Pharma η οποία πέφτει σχεδόν 24% αφού έδειξε μείωση κερδών 61% στο δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση.

    Τα βλέμματα όμως έχει τραβήξει η μετοχή meme της AMTD Digital, θυγατρική της AMTD IDEA Group, η οποία αυτή τη στιγμή προσθέτει 6%. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι η εταιρεία fintech με έδρα το Χονγκ Κονγκ, στα μέσα Ιουλίου πραγματοποίησε IPO και από τότε πραγματοποιεί ένα εξωφρενικό ράλι 21.400%!!! Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα η χρηματιστηριακή της αξία, από τα 25 εκατ. δολάρια, ξεπέρασε τα 310 δισ. δολάρια. Δηλαδή παραπάνω από τη Shell και την Costco, ενώ πλησιάζει την αξία της Walmart. Και όλο αυτό σε δύο μόλις εβδομάδες.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones προσθέτει 0,44% στις 32.537,57, ο S&P 500 προσθέτει 0,7% στις 4,119.27 μονάδες και ο τεχνολογικός Dow  Nasdaq ανεβαίνει 1.36% στις 12,517.22 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    AMTD: Η μετοχή meme που εκτοξεύτηκε κατά 21.400% μέσα σε δύο εβδομάδες



    ΣΧΟΛΙΑ