• ΑΓΟΡΕΣ

    AMTD: Η μετοχή meme που εκτοξεύτηκε κατά 21.400% μέσα σε δύο εβδομάδες

    • NewsRoom

    reddit bets


    Από τα reddit bets σε μια κούρσα για λίγους, η μετοχή meme AMTD Digital, εκτοξεύτηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την τιμή των μόλις 7,80 δολαρίων στα 1.679 δολάρια.

    Πρόκειται για μία θυγατρική μιας μικρής fintech εταιρείας AMTD Idea Group, με έδρα το Χόνγκ Κονγκ.

    Η AMTD Digital εισήλθε στο χρηματιστήριο μόλις στα μέσα Ιουλίου. Δύο εβδομάδες αργότερα, η μετοχή αυξήθηκε κατά 21.400% στα 1.679 δολάρια ανά τεμάχιο από την τιμή της IPO των 7,80 δολαρίων.

    Η εκτόξευσή της οδήγησε την κεφαλαιοποίηση της πάνω από 310 δισεκατομμύρια δολάρια από την Τρίτη, καθιστώντας την μεγαλύτερη από την Coca-Cola και την Bank of America, σύμφωνα με το FactSet.

    Η AMTD Digital παράγει έσοδα κυρίως από αμοιβές και προμήθειες μέσω των δραστηριοτήτων της σε ψηφιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Τα έσοδά της σύμφωνα με ήταν μόλις 25 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

    Η ξέφρενη πορεία της θύμισε τη φρενίτιδα για την εταιρεία παιχνιδιών GameStop το 2021, όταν μια ομάδα επενδυτών μέσω της πλατφόρμας Reddit κατάφερε να εκτοξεύσει τις μετοχές της.

    Ο διάσημος short seller Jim Chanos εξέφρασε στο Twitter την απογοήτευσή του γι’ αυτή την τάση, η οποία φαίνεται ότι ενοχλεί αρκετούς επενδυτές στη Wall Street.

    «Λοιπόν, θα αγνοήσουμε όλοι αυτό το  meme αξίας 400 δις δολαρίων που βρίσκεται στο δωμάτιο;» είπε ο Chanos σε tweet. «Είχαμε δει ακροάσεις στο Κογκρέσο για το φαινόμενο της GameStop αξίας 30 δις δολαρίων  και της περίπτωση της AMC, αλλά σήμερα τίποτα.»

    Οι «τρελές» διακυμάνσεις εξέπληξαν και την ίδια την εταιρεία. Η AMTD Digital εξέδωσε ένα «ευχαριστήριο σημείωμα» προς τους επενδυτές την Τρίτη, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί στενά την αγορά για τυχόν ανωμαλίες συναλλαγών.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Άνοδος για τους βασικούς δείκτες – Ισχυρά κέρδη για PayPal, Moderna και η εντυπωσιακή AMTD Digital



    ΣΧΟΛΙΑ