ΑΓΟΡΕΣ

Δημοπρασία-όλεθρος για το ιταλικό Δημόσιο: Στα ύψη το επιτόκιο των νέων Εντόκων Γραμματίων

  • NewsRoom


Σε μια μάλλον… άστοχη κίνηση, δεδομένων των αναταράξεων που έχει προκαλέσει η πολιτική κρίση στη χώρα, προχώρησε η Ιταλία, αποφασίζοντας να βγει στις αγορές, παρά το γεγονός ότι όλα τα ιταλικά επενδυτικά προϊόντα πλήττονται αυτήν τη στιγμή από μαζικές ρευστοποιήσεις.

Ενώ οι επενδυτές έχουν… γυρίσει την πλάτη στα ιταλικά assets, με την απόδοση του διετούς τίτλου του ιταλικού Δημοσίου να αγγίζει το 2,83%, το υψηλότερο επίπεδό του από το 2012, πριν υποχωρήσει λίγο στη συνέχεια, η Ιταλία αποφάσισε να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για σήμερα δημοπρασία κρατικών τίτλων και είδε το κόστος δανεισμού της να εκτινάσσεται στα ύψη. 

Συγκεκριμένα, η Ιταλία προχώρησε σε πώληση εξάμηνων κρατικών τίτλων αξίας 5,5 δισ. ευρώ με το επιτόκιο να εκτοξεύεται στο 1,213% εν μέσω χλιαρής ζήτησης, έναντι απόδοσης -0,42% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε στο 1,18%.

Σύμφωνα με τη Unicredit, η απόδοση των εξάμηνων ιταλικών τίτλων είχε να περάσει το φράγμα του 0% από τον Σεπτέμβριο του 2015.


ΣΧΟΛΙΑ