• Cryptocurrencies

    Λάτρης των NFT η Paris Hilton – Η νέα της επένδυση

    • Bloomberg


    Η Paris Hilton έχει «εμμονή» με τα NFT (non-fungible tokens) και αποφάσισε να στηρίξει ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα 300 εκατ. δολαρίων που έχει στόχο να εξελίξει την ψηφιακή τέχνη στο επόμενο επίπεδο.

    Το Origyn, ένα ελβετικό ίδρυμα που προσφέρει στους χρήστες smartphone έναν τρόπο πιστοποίησης της γνησιότητας αντικειμένων αξίας με ψηφιακά πιστοποιητικά, συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Paris Hilton και του επενδυτή Bill Ackman, αναφέρει το Bloomberg.

    Η τεχνολογία που προσφέρει το Origyn χρησιμοποιεί τεχνικές αναγνώρισης και ταυτοποίησης που δημιουργούνται από ειδικούς.

    «Ξεκίνησα την πρώτη μου επαφή με τα NFT τον Μάρτιο του 2020 και από τότε έχω εμμονή με αυτά και τις ατελείωτες δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας», δήλωσε η Hilton μέσω email στο Bloomberg News. “Τα NFT είναι το μέλλον για δημιουργούς και συλλέκτες και αυτή είναι μόνο η αρχή.”

    Η προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων από το ίδρυμα, θα χρησιμοποιηθεί για έρευνα και ανάπτυξη. Η πλατφόρμα πιστοποίησης ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2020 στο blockchain Internet Computer για να δημιουργήσει ψηφιακή αξία για την τέχνη, τα συλλεκτικά αντικείμενα, τα ψηφιακά μέσα και τα είδη πολυτελείας.

    Τα NFT έγιναν γνωστά νωρίτερα φέτος εν μέσω ενθουσιασμού για τα πάντα, από το έργο “Everydays: The First 5.000 Days” του Beeple, το οποίο πούλησε έναντι 69,3 εκατ. δολαρίων, μέχρι σειρές όπως το Bored Ape Yacht Club και το Cryptopunks.

    Η Hilton, δραστηριοποιείται στον κλάδο εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο. Αυτή δεν είναι η πρώτη της επενδυτική κίνηση. Τον Ιούνιο, η New York Post ανέφερε ότι στήριξε το Origin Protocol, μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα NFT. Επρόκειτο για μια από τις πολλές κινήσεις της σταρ των reality, που σχετίζονται με τα NFT.

    «Οι δυνατότητες των NFT για καλλιτέχνες με αφήνουν έκθαμβη», είπε στα σχόλια της. «Θα συνεχίσω να επενδύω και να αξιοποιώ την πλατφόρμα μου για να διαδώσω τις δυνατότητες αυτού του απίστευτου νέου τρόπου σκέψης για τη δημιουργικότητα και την τέχνη».

     Διαβάστε ακόμη:

    Παντρεύτηκε η Πάρις Χίλτον – Τριήμεροι εορτασμοί στο Μπελ Έαρ

    ΗΠΑ: Ένα ψηφιακό έργο του Beeple πουλήθηκε έναντι 69,3 εκ. δολαρίων σε δημοπρασία



    ΣΧΟΛΙΑ