• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Θεαματικές αποδόσεις για τις μετοχές εταιρειών που συνδέονται με την αγορά crypto

    • Bloomberg
    Κρυπτονομίσματα: Θεαματικές αποδόσεις για τις μετοχές εταιρειών που συνδέονται με την αγορά crypto


    Οι μετοχές που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα παγκοσμίως, ξεπερνούν σε αποδόσεις τις μετοχές των παραδοσιακών κλάδων, γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο ανοδικό ράλι του Bitcoin προς τα ιστορικά υψηλά του.

    Μια ομάδα 12 διεθνών μετοχών crypto που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη, τη διαπραγμάτευση και τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, εκτινάχθηκε κατά 91% φέτος. Οι αποδόσεις των μετοχών που επιμελήθηκε το Bloomberg, συγκρίνονται με την άνοδο κατά 14% του MSCI AC World Index και τους κορυφαίους τομείς μετοχών, όπως η ενέργεια, τα χρηματοοικονομικά και η τεχνολογία.

    Crypto Stocks Surge

    Η κερδοσκοπική μανία για όλα τα πράγματα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, έχει ενταθεί εν μέσω της εισαγωγής του πρώτου ETF που σχετίζεται με Bitcoin στις ΗΠΑ. Το ευμετάβλητο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο διαπραγματεύεται πέριξ των 64.000 δολαρίων, κοντά στο ιστορικό υψηλό του περασμένου Απριλίου, τα 64.870 δολάρια.

    Δεδομένων των σημαντικών διακυμάνσεων που σημειώνουν τα ψηφιακά νομίσματα, η επένδυση σε μετοχές που συνδέονται με αυτά είναι για τολμηρούς επενδυτές.

    Για παράδειγμα, μένει να δούμε εάν η εισαγωγή του ETF στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) θα πυροδοτήσει τον επόμενο γύρο ανόδου της τιμής του Bitcoin ή θα καταλήξει απλώς σε μία ευκαιρία για γρήγορα κέρδη, επισημαίνει ο Craig Erlam, επικεφαλής ανάλυσης αγορών στην Oanda.

    Οι μετοχές εταιρειών εξόρυξης crypto εμφανίζουν τις καλύτερες αποδόσεις από το καλάθι μετοχών που εξέτασε το Bloomberg.

    Οι Marathon Digital Holdings, Hut 8 Mining Corp. και Bitfarms αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 180% μέχρι στιγμής φέτος. Η Galaxy Digital Holding, διαχειριστής crypto περιουσιακών στοιχείων με επικεφαλής τον Michael Novogratz, διπλασιάστηκε σε αξία φέτος, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

    To ProShares Bitcoin Strategy ETF, το πρώτο ETF σε futures του bitcoin έκανε χθες το ντεμπούτο του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.  Το ETF, που διαπραγματεύεται με το σύμβολο BITO, ξεκίνησε με τιμή 40,88 δολάρια και κινήθηκε αρχικά πάνω από τα 42 δολάρια με άνοδο 5,4%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ