• Cryptocurrencies

    Ανοδικό ντεμπούτο για το πρώτο ETF συνδεδεμένο με bitcoin στη Wall Street

    • NewsRoom
    Ανοδικό ντεμπούτο για το πρώτο ETF συνδεδεμένο με bitcoin στη Wall Street

    Πηγή: Coindesk.com


    To ντεμπούτο του στο Χρηματιαστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) έκανε το  ProShares Bitcoin Strategy ETF, το πρώτο ETF σε futures του bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Το ETF, που διαπραγματεύεται με το σύμβολο BITO, ξεκίνησε με τιμή 40,88 δολάρια,  κινήθηκε αρχικά πάνω από τα 42 δολάρια με άνοδο 5,4%, ενώ αυτή την ώρα κινείται στο +2,5% στα κοντά στα 41 δολάρια.

    Το ETF είναι συνδεδεμένο με το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του bitcoin που διαπραγματεύεται στο Chicago Mercantile Exchange.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, μέσα στα πρώτα 20 πρώτα λεπτά άλλαξαν χέρια περίπου  6,4 εκατ. μετοχές του BITO αξίας περίπου 264 εκατ.  δολαρίων.

    Η SEC είχε δώσει το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγμάευσης του ETF την περασμένη Παρασκευή. Η ProShares είχε καταθέσει αίτημα για το ETF της το περασμένο καλοκαίρι, αφού ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler κατέστησε σαφή την προτίμησή του για ένα  bitcoin fund που θα συνδέεται με την αγορά futures και όχι άμεσα με το ίδιο το διάσημο κρυπτονόμισμα. Άλλα ETF μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα να διαπραγματεύονται.

    Η είσοδος του BITO στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έδωσε νέα ώθηση στο διάσημο κρυπτονόμισμα με την τιμή του να διαμορφώνεται αυτή την ώρα στα 62.619,16 δολάραι με άνοδο 1.29%. Το ρεκόρ του περασμένου Απριλίου ήταν στα 64.870 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης

     



    ΣΧΟΛΙΑ