• Cryptocurrencies

    Αγορά crypto: Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων αναζητούν ταλέντα – Εκατοντάδες θέσεις εργασίας

    • Bloomberg

    Zhao Changpeng, CEO της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Binance


    Στο κυνήγι των κατάλληλων υποψηφίων για την κάλυψη εκατοντάδων θέσεων εργασίας έχουν επιδοθεί οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κρυπτονομίσματα, καθώς η φρενίτιδα που επικρατεί στην αγορά crypto έφερε άνθηση στον κλάδο.

    Παρά την πτώση του Μαΐου, η συνολική αγοραία αξία των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 400% τον τελευταίο χρόνο φτάνοντας σε περίπου 1,4 τρισ. δολάρια και οι παραδοσιακές χρηματοοικονομικές εταιρείες όπως η Goldman Sachs, η Bank of New York Mellon και η DBS Group Holdings αρχίζουν να προσφέρουν σχετικές υπηρεσίες.

    Παράλληλα στην CME Group επεκτείνονται οι προσφορές παραγώγων crypto, συμβάλλοντας στην “ωρίμανση” της συγκεκριμένης κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων.

    Όλα τα παραπάνω, περιορίζουν τον αριθμό των υποψηφίων για τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων, οι οποίες χρειάζονται δεκάδες ή εκατοντάδες νέους εργαζόμενους για να επεκτείνουν τις εργασίες τους.

    Η Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο για κρυπτονομίσματα στον κόσμο, κάνει λόγο για περίπου 370 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του LinkedIn.

    Η Gemini με έδρα τη Νέα Υόρκη σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των εργαζόμενων της στη Σιγκαπούρη σε 50 από 30 έως τον Δεκέμβριο. Η Crypto.com που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, απαριθμεί επί του παρόντος περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας, με πάνω από τις μισές να αφορούν στην Ασία.

    “Προσλαμβάνουμε επιθετικά”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng «CZ» Zhao μέσω email. «Βλέπουμε τη βιομηχανία να αναπτύσσεται γεωμετρικά σε ετήσια βάση και πρέπει να κλιμακώσουμε την ομάδα μας για να ανταποκριθούμε». Παράλληλα πρόσθεσε, «Είμαστε εργοδότες όλων των γεωγραφικών περιοχών. Δεν μας πειράζει πού βρίσκονται οι άνθρωποι, αρκεί να παράγουν αποτελέσματα”.

    Εκατοντάδες αιτήσεις

    Το ενδιαφέρον για θέσεις εργασίας στην αγορά crypto αυξήθηκε κατά περίπου πέντε έως 10 φορές τους τελευταίους εννέα μήνες, σύμφωνα με τον Neil Dundon, τον ιδρυτή του κέντρου πρόσληψης Crypto Recruit. Μια μόνο αγγελία αναζήτησης εργαζόμενου, μπορεί να προσελκύσει εκατοντάδες αιτούντες, είπε.

    Παρά την άνθηση, η εύρεση υποψηφίων με σχετική εμπειρία μπορεί να είναι δύσκολη, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες εταιρείες μειώνουν τις προσδοκίες τους ή αλλάζουν τα κριτήρια εργασίας.

    Bitcoin and Ether have risen substantially in the past couple of years

    Τα στελέχη της Gemini και της Crypto.com συμφωνούν ότι η εξεύρεση εργαζομένων με εμπειρία αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση.

    Τραπεζικές κινήσεις

    Η Citigroup ήταν αυτή την εβδομάδα ο τελευταίος κολοσσός της Wall Street που είπε ότι θα βοηθήσει τους πλουσιότερους πελάτες της να επενδύσουν στην αγορά crypto. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από παρόμοιες προσπάθειες που έχουν κάνει ανταγωνίστριες τράπεζες όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, οι οποίες πρόσφατα επένδυσαν σε εταιρείες blockchain.

    Ο Zhao της Binance προτιμά τους υποψηφίους με πείρα στον τραπεζικό τομέα και στο fintech, επειδή αυτές οι δεξιότητες μπορούν να μεταφερθούν σε μια νέα θέση.

    «Οι προγραμματιστές και η υποστήριξη πελατών είναι οι δύο μεγαλύτερες ομάδες στον οργανισμό μας, και συνήθως έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στις προσλήψεις», δήλωσε ο Zhao.

    Απομακρυσμένη εργασία

    Ο Bobby Ong, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κρυπτονομισμάτων CoinGecko.com, δήλωσε πρόσφατα στο Twitter ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν τα σωστά άτομα στη Μαλαισία. Η εταιρεία έκανε εσωτερικές μετακινήσεις και προσφέρει τώρα μερικές θέσεις εργασίας που μπορούν να γίνονται απομακρυσμένα, από όλο τον κόσμο, όπως τόνισε.

    Στο μεταξύ, ορισμένα πακέτα αμοιβών περιλαμβάνουν κρυπτονομίσματα και οι συμφωνίες ενδέχεται να χρειαστεί να τεθούν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ιδιαίτερα εάν η τιμή των ψηφιακών νομισμάτων υποχωρήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης, δήλωσε ο Neil Dundon.

    Ωστόσο, ο Lau της Crypto.com, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τα πακέτα αμοιβών του είναι καλύτερα από αυτά των τραπεζών, δεν πιστεύει ότι οι προσλήψεις στην αγορά crypto θα περιοριστούν σύντομα.

    «Ανταγωνιζόμαστε εταιρείες όπως επενδυτικές τράπεζες ή μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας, οπότε πρέπει να πληρώσουμε το ίδιο ή ένα premium», εξήγησε. “Αυτό θα κάνει ακόμη πιο hot την αγορά”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Bitcoin: Πώς έκαναν φτερά 3,6 δισ. δολάρια

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ