• Cryptocurrencies

    Genesis: Το νέο “κανόνι” στην αγορά crypto είναι γεγονός – Αίτηση πτώχευσης από την εταιρεία

    • Bloomberg
    Barry Silbert επικεφαλής της DCG, μητρικής της Genesis

    Barry Silbert επικεφαλής της DCG, μητρικής της Genesis


    Το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Genesis Global Holdco υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, αυξάνοντας τον αριθμό των “θυμάτων” της κρίσης που εξαπλώθηκε στην βιομηχανία των crypto μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX τον περασμένο Νοέμβριο.

    Η εταιρεία, καθώς και οι θυγατρικές Genesis Global Capital LLC και Genesis Asia Pacific Pte, αιτήθηκαν την υπαγωγή τους στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ για προστασία από πιστωτές την Πέμπτη, στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

    Στην αίτηση πτώχευσης η Genesis Global Capital αναφέρει πάνω από 100.000 πιστωτές, με τις οφειλές να κυμαίνονται από 1 έως 10 δισ. δολάρια, τόσο για περιουσιακά στοιχεία όσο και για υποχρεώσεις.

    Οι 50 κορυφαίες μη εξασφαλισμένες απαιτήσεις ανέρχονται σε περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το σχέδιο της Genesis είναι να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία του άρθρου 11 για να προσπαθήσει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ή να συγκεντρώσει χρήματα, με τους πιστωτές να παίρνουν στα χέρια τους την αναδιοργανωμένη επιχείρηση εάν αυτές οι προσπάθειες δεν στεφθούν με επιτυχία, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει 150 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της όσο είναι σε καθεστώς πτώχευσης. Το άρθρο 11 επιτρέπει σε μια επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ προσπαθεί να βρει τρόπους για την αποπληρωμή των πιστωτών.

    Η μητρική εταιρεία Digital Currency Group βρισκόταν σε εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις με διάφορες ομάδες πιστωτών εν μέσω της κρίσης ρευστότητας.

    Το χρονικό της κατάρρευσης

    Η οικονομική πίεση στην DCG του Barry Silbert άρχισε να είναι εμφανής μετά την κατάρρευση του hedge fund Three Arrows Capital πέρυσι.

    Η μονάδα δανεισμού της Genesis ανέστειλε τις αναλήψεις τον Νοέμβριο, αμέσως μετά την αίτηση πτώχευσης της FTX – όπου η Genesis διατηρούσε ορισμένα από τα κεφάλαιά της.

    Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν χάσει περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία από το υψηλό που κατέγραψαν το 2021 και μία πληθώρα εταιρειών crypto αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διάρκεια του selloff που σημειώθηκε πέρυσι.

    Ο Silbert βρίσκεται σε μια κλιμακούμενη διαμάχη με τον συνιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini, Cameron Winklevoss, οι πελάτες του οποίου έχουν χάσει την πρόσβαση σε κεφάλαια ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν τοποθετηθεί στη Genesis.

    Οι αδελφοί Winklevoss είπαν σε ένα tweet μετά την αίτηση πτώχευσης ότι «εάν ο Barry και η DCG δεν συνέλθουν και κάνουν μια δίκαιη προσφορά στους πιστωτές, θα υποβάλουμε μήνυση εναντίον τους άμεσα».

    Πρόσφατα η Genesis απέλυσε επιπλέον 30% του προσωπικού της, κάνοντας λόγο για μία δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση. Ήταν σαφές πως είχε ήδη πάρει τον δρόμο της χρεοκοπίας. Η ίδια τόνιζε ότι εξετάζει όλες τις πιθανότητες.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΗΠΑ: Συνελήφθη ο ιδρυτής της πλατφόρμας crypto Bitzlato για «ξέπλυμα» 700 εκατ. δολαρίων

    Νέο σοκ στα crypto: H Genesis ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης

     



    ΣΧΟΛΙΑ