• Cryptocurrencies

    Νέο σοκ στα crypto: H Genesis ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης

    • Bloomberg


    Η χρηματιστηριακή κρυπτονομισμάτων Genesis Global Capital ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.

    Η μονάδα δανεισμού κρυπτονομισμάτων, θυγατρική του ομίλου Digital Currency Group βρίσκεται σε εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις με διάφορες ομάδες πιστωτών εν μέσω κρίσης ρευστότητας. Έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να χρειαστεί να κηρύξει πτώχευση εάν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει μετρητά, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα το Bloomberg.

    Οι εκπρόσωποι της Genesis Global Capital δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό. Οι συνομιλίες συνεχίζονται και τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν, προσθέτουν οι πηγές.

    Η οικονομική πίεση στον όμιλο DCG του Barry Silbert άρχισε να είναι εμφανής μετά την κατάρρευση του hedge fund Three Arrows Capital.

    Η Genesis ανέστειλε τις αναλήψεις τον Νοέμβριο, αμέσως μετά την πτώχευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX – στο οποίο διατηρούσε ορισμένα από τα κεφάλαιά της.

    Οι χρεοκοπίες είχαν επιπτώσεις στο ανταλλακτήριο crypto Gemini Trust, που διευθύνεται από τους Cameron και Tyler Winklevoss. Το Gemini Earn – μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες του Gemini να έχουν απόδοση για τον δανεισμό των νομισμάτων τους μέσω του Genesis – σταμάτησε επίσης τις εξαργυρώσεις.

    Οι πιστωτές, η Genesis και η DCG έχουν εξετάσει αρκετές προτάσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία, αναφέρουν πηγές.

    Η εταιρεία επεξεργάζεται ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης και είχε ανταλλάξει προτάσεις με τους πιστωτές της, ορισμένοι από τους οποίους είχαν ζητήσει να λάβουν μετρητά και μετοχές από την DCG, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

    Η DCG είπε στους μετόχους ότι αναστέλλει τα τριμηνιαία μερίσματα σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα μετρητά της, σύμφωνα με επιστολή της 17ης Ιανουαρίου προς τους μετόχους που είδε το Bloomberg.

    Η CoinDesk, ιστότοπος ειδήσεων για την αγορά crypto και -επίσης- θυγατρική της DCG, επιβεβαίωσε σε μια δήλωση στο Bloomberg την Τετάρτη ότι προσέλαβε τη Lazard ως οικονομικό σύμβουλο για να διερευνήσει τις επιλογές της, συμπεριλαμβανομένης της μερικής ή πλήρους πώλησης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Coinbase: Νέος γύρος απολύσεων – Συρρικνώνει κατά 20% το προσωπικό της

    FTX: Βρήκε πάνω από 5 δισ. δολάρια σε μετρητά και crypto για την αποπληρωμή των πιστωτών



    ΣΧΟΛΙΑ