• Cryptocurrencies

    Dogecoin: Η απόλυτη κερδοσκοπία με 500% άνοδο και μια «φούσκα» έτοιμη να σκάσει

    Dogecoin


    Το Dogecoin είναι γνωστό σε όλους ως το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε σαν αστείο. Τώρα όμως που η αξία του έχει αγγίξει τα 40 δισ. δολάρια δεν μπορούμε να μιλάμε για αστείο αλλά για ένα απίστευτο κερδοσκοπικό παιχνίδι.

    Το «Doge», με σήμα τη ράτσα σκύλου Shiba Inu άρχισε να αποκτά δημοτικότητα στα τέλη του 2013.

    Το δημιούργησαν ο Billy Markus και ο Jackson Palmer και προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως ταχύτερο αλλά και πιο «διασκεδαστικό» κρυπτονόμισμα σε σχέση με το bitcoin.

    Πέρα από κάθε φαντασία, πλέον το Dogecoin βλέπει την κεφαλαιοποίησή του να έχει ξεπεράσει τα 40 δισ αφού μέσα σε μόλις 24 ώρες κέρδισε 20 δισ. δολάρια, πετυχαίνοντας ιστορικό υψηλό στα 0,366 ευρώ όταν λίγες ώρες νωρίτερα βρισκόταν στα 0,11 ευρώ.

    Πρόκειται για ένα ράλι της τάξης του 192% σε μία μόνο ημέρα ενώ τα εβδομαδιαία κέρδη του είναι πλέον πάνω από 500%. Αν πάει κάποιος ακόμα πιο πίσω θα ανακαλύψει ότι το αγαπημένο κρυπτονόμισμα του Έλον Μασκ καταγράφει άνοδο 561% τον τελευταίο μήνα και 4.036% τους τελευταίους 3 μήνες!

    «Μόλις έγινα Dogecoin εκατομμυριούχος»

    Δεν είναι η πρώτη φορά που το dogecoin καταγράφει μία τέτοια.. εκτόξευση στη τιμή. Όπως πολλά κρυπτονομίσματα, έχει την τάση για ακραίες μεταβολές τιμών.

    Η ομάδα του Reddit με την ονομασία SatoshiStreetBets (αντίστοιχη με την WallStreetBets που πυροδότησε ένα ράλι στις μετοχές της GameStop στις αρχές του 2021), έχει στόχο να οδηγήσει στα ύψη τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

    Μέλος της ομάδας και χρήστης του Reddit δημοσίευσε μια εικόνα των θέσεων του σε dogecoin μέσω της εφαρμογής Robinhood.

    «Γεια σας παιδιά, μόλις έγινα Dogecoin εκατομμυριούχος», έγραψε δείχνοντας 1.081.441,29 $ στον λογαριασμό του.

    Τι συμβαίνει με το dogecoin;

    Από την μία, υπάρχει η εισαγωγή της  Coinbase στο χρηματιστήριο που έφθασε μέχρι και τα 100 δισ. δολάρια αποτελώντας ακόμα ένα ορόσημο για τα κρυπτονομίσματα. Ο ενθουσιασμός γύρω από το ντεμπούτο της πλατφόρμας Coinbase οδήγησε σε αύξηση των τιμών του bitcoin και του Ethereum. Συγκεκριμένα, το Bitcoin σημείωσε υψηλό ρεκόρ άνω των 64.000 δολαρίων την Πέμπτη, ενώ το ETHER έφτασε τα 2.500 $ για πρώτη φορά την Παρασκευή το πρωί. Το Dogecoin δεν αποτελεί εξαίρεση στη φρενίτιδα.

    Ορισμένοι βέβαια αποδίδουν το τελευταίο ράλι του dogecoin στην ξεκάθαρη υποστήριξη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla Έλον Μασκ. Έχει κάνει πολλά tweets για το dogecoin, κάτι που έκανε και χθες γράφοντας «Doge Barking at the Moon»,  «το Doge γαβγίζει στο φεγγάρι».

    Ο δισεκατομμυριούχος χαρακτηρίζει ανοικτά το dogecoin ως το «αγαπημένο» του κρυπτονόμισμα. Υποστήριξε φυσικά και το bitcoin, αφού η Tesla αγόρασε στις αρχές του 2021 bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ωστόσο, τα tweets του δεν παύουν να προκαλούν αντιδράσεις από ορισμένους επενδυτές, δεδομένης της προφανούς ικανότητάς τους να αλλάζουν άρδην τις αγορές. Πρόσφατα, ο Νικ Κάρτερ, συνιδρυτής του Castle Island Ventures, προειδοποίησε τους επενδυτές ότι «πρόκειται να χάσουν χρήματα από το dogecoin», χαρακτηρίζοντάς το «όχημα για κερδοσκοπία».

    Ανησυχίες για φούσκα

    Η άνοδος της Dogecoin έχει προκαλέσει ανησυχίες για πιθανή φούσκα στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

    Ορισμένοι επενδυτές βλέπουν ήδη το bitcoin ως κερδοσκοπική φούσκα – το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο έχει υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές του 2021.

    «Η άνοδος του Dogecoin είναι ένα κλασικό παράδειγμα της θεωρίας των μεγάλων ανόητων (Greater Fool Theory)», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κίμπερλι, αναλυτής της βρετανικής επενδυτικής εφαρμογής Freetrade.

    «Ο κόσμος αγοράζει κρυπτονομίσματα, όχι επειδή πιστεύει ότι έχει κάποια αξία, αλλά επειδή ελπίζουν ότι θα συσσωρευτούν και άλλοι, θα ανεβάσουν την τιμή και στη συνέχεια θα μπορούν να πουλήσουν και να βγάλουν γρήγορα χρήματα».

    «Χρειάζεται όμως μόνο ένα άτομο να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την αγορά» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε ακόμα:

    Dogecoin: To hot κρυπτονόμισμα σημείωσε νέο ρεκόρ δια χειρός… Musk και Snoop Dogg

    Ο Έλον Μασκ σπάει την αποχή από το Twitter για να «ανεβάσει» το κρυπτονόμισμα Dogecoin

    JPMorgan: Πόσο επικίνδυνο είναι για τις αγορές το φαινόμενο Reddit;



    ΣΧΟΛΙΑ