• Cryptocurrencies

    Χάνουν τους υποστηρικτές τους τα crypto-Ο Zuckerberg είναι ένας από αυτούς

    Mark Zuckerberg, Facebook

    Mark Zuckerberg, Facebook


    Πτώχευση, εγκλωβισμένες επενδύσεις και κολοσσοί της τεχνολογίας που παρατάνε στη μέση φιλόδοξα crypto-projects είναι η πιο πρόσφατη εικόνα στην αγορά των crypto.

    Το ντόμινο οικονομικής καταστροφής που ξεκίνησε από το giga fund Three Arrows Capital συνεχίστηκε με την εταιρεία Voyager η οποία έκανε αίτηση για πτώχευση, ενώ σε αυτό το ρευστό σκηνικό, ο Mark Zuckerberg βρήκε την κατάλληλη στιγμή να εγκαταλείψει χωρίς πολλές εξηγήσεις το Novi, ένα πρόγραμμα που επέτρεπε στους χρήστες του να πληρώνουν με cryptocurrency.

    Γιατί η Meta είπε αντίο στο cryptocurrency

    Το Νovi ξεκίνησε ως ένα πιλοτικό πρόγραμμα στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη και πριν προλάβει να κλείσει χρόνο αποσύρεται.

    Πρόκειται για ένα μέσο μεταφοράς χρημάτων χωρίς χρέωση για τους χρήστες και πληρωμής με crypto.

    Παρά το γεγονός ότι ο κολοσσός της τεχνολογίας Meta Platforms, Inc , έχει πολλές φορές αναφερθεί στις ευκαιρίες της ψηφιακής συναλλαγής, με την εταιρεία να έχει δηλώσει ότι θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, την ίδια εβδομάδα, που η αγορά των crypto μέτραγε τις πληγές της και οι επενδυτές τις απώλειες, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε τη λήξη του project.

    Κάλεσε μάλιστα τους χρήστες να αποσύρουν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όλες τις καταθέσεις τους, καθώς μετά δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή.

    Η Μeta συνεργάστηκε με τη Coinbase, ώστε οι επενδυτές να μεταφέρουν χρήματα «με την ίδια ευκολία που στέλνουν μηνύματα».

    Η μεταφορά ποσών γινόταν με το stablecoin Pax Dollar, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το δολάριο, ενώ στα σχέδια του Ζuckerberg ήταν και η δημιουργία ενός δικού του stablecoin.

    Τους τελευταίους μήνες η αγορά των crypto κατέρρευσε με τη Meta να εγκαταλείπει κι αυτή τα σχέδιά της χωρίς να δίνει εξηγήσεις.

    Χάνουν τα χρήματά τους οι πελάτες της Voyager

    Κι ενώ η εμπιστοσύνη στην αγορά των crypto έχει κλονιστεί ισχυρά, οι τελευταίες κινήσεις των crypto-τραπεζών έχουν οδηγήσει πολλούς επενδυτές είτε να χάνουν τα χρήματά τους είτε να αγνοούν την τύχη τους.

    Η αίτηση πτώχευση της Voyager Digital, μίας εταιρείας που υπήρξε το πρώτο θύμα της αδυναμίας του Τhree Arrows Capital να πληρώσει το δάνειό του σε αυτή, ύψους 650 εκατ. δολαρίων, είναι το δεύτερο πλήγμα για τους πελάτες της.

    Το πρώτο το δέχτηκαν όταν η εταιρεία πριν λίγες ημέρες έβαλε όρια στις συναλλαγές, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της.

    Τώρα, οι πελάτες της ενημερώθηκαν ότι δεν θα λάβουν όλα όσα τους οφείλουν.

    Η Voyager σκοπεύει να αποζημιώσει τους πελάτες με ένα «μείγμα» από crypto, μετοχές, μάρκες και χρήματα που θα ανακτηθούν από το πτωχευμένο hedge fund Τhree Arrows Capital.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαχειρίζεται assets ύψους 1,3 δις δολαρίων.

    Μεταξύ των δανειστών που οφείλουν στην εταιρεία είναι η εταιρεία  Alameda Research του δισεκατομμυριούχου Sam Bankman-Fried, η Galaxy Digital LLC του Mike Novogratz και η Wintermute Trading Ltd.

    Διαβάστε επίσης: 

    Bitcoin: Το χειρότερο τρίμηνο της δεκαετίας – Επιστροφή στα 28.000 δολάρια βλέπει η Deutsche Bank

    Γουντ-Γκέιτς: Σκληρή κόντρα για τις risky επενδύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ