• Cryptocurrencies

    Ο δισεκατομμυριούχος Sam Bankman-Fried διασώζει τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων BlockFi και Voyager Digital

    Sam Bankman-Fried

    Sam Bankman-Fried


    Χείρα βοηθείας σε δύο εταιρείες του χώρου των κρυπτονομισμάτων αποφάσισε να δώσει ένας ανταγωνιστής τους, ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής του ανταλλακτηρίου FTX, Sam Bankman-Fried.

    Όπως αναφέρει το CNBC, ο Bankman-Fried αποφάσισε να προσφέρει «σωσίβιο» στην τραπεζική πλατφόρμα BlockFi και την χρηματιστηριακή εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Voyager Digital, παρέχοντας στην πρώτη μια ανακυκλούμενη πιστωτική γραμμή ύψους 250 εκατ. δολαρίων, ενώ στη δεύτερη μια χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων μέσω της Alameda Research.

    «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το καθήκον μας να προστατεύσουμε το οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και τους πελάτες του», έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της FTX, μετά την ανακοίνωση της βοήθειάς του στην BlockFi, η οποία τον Ιούνιο είχε ανακοινώσει πως θα αναγκαστεί να απολύσει το 20% του προσωπικού της.

    Η BlockFi δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει το θέμα στην κρούση από το CNBC.

    Η συμφωνία με την  Voyager Digital προβλέπει μια πιστωτική γραμμή 200 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και stablecoins, καθώς και από μια ξεχωριστή ανακυκλούμενη διευκολυντική πιστωτική γραμμή 15.000 bitcoin, αξίας περίπου 300 εκατ. δολαρίων σε τρέχουσες τιμές.

    Ο Bankman-Fried είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κλάδου των κρυπτονομισμάτων, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 20,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Το δε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που ίδρυσε, το FTX, αποτιμήθηκε στα 32 δισ. δολάρια στις αρχές του 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Το Bitcoin βυθίζεται και πάλι – Κέρδη 21% για το Shiba Inu



    ΣΧΟΛΙΑ