• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Το χειρότερο τρίμηνο της δεκαετίας – Επιστροφή στα 28.000 δολάρια βλέπει η Deutsche Bank

    • Bloomberg

    Bitcoin


    Προς το χειρότερο τρίμηνο που έχει εμφανίσει εδώ και πάνω από δέκα χρόνια βαδίζει το Bitcoin, καθώς η ολοένα και πιο επιθετική νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών σε συνδυασμό με μία σειρά από «εκρήξεις» κρυπτονομισμάτων υψηλού προφίλ επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.

    Η πτώση κατά 58% του κυρίαρχου κρυπτονομίσματος είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειώσει από το τρίτο τρίμηνο του 2011, όταν ήταν ακόμη στα πρώτα στάδια της εμφάνισης του στην επενδυτική σκηνή, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Η δεκαετία που μεσολάβησε έφερε πολλά σκαμπανεβάσματα στις τιμές, με την συνολική αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων να εκτοξεύεται μέχρι και τα 3 τρισ. δολάρια, καθώς σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ παράλληλα τα πολύ χαμηλά επιτόκια αύξησαν την διάθεση για επενδύσεις υψηλού ρίσκου.

    Οι τιμές σημείωσαν νέα πτώση την Πέμπτη, με το Bitcoin να υποχωρεί κάτω από τα 19.000 δολάρια. Νωρίτερα διαμορφώθηκε στα 18.979 δολάρια με πτώση 6%.

    Bitcoin is on track for its worst quarter since the third quarter of 2011
    Το Bitcoin οδεύει προς το χειρότερο τρίμηνό του από το τρίτο τρίμηνο του 2011

    Παρά τη ζοφερή κατάσταση, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι το τέλος της πτωτικής πορείας είναι κοντά. Η απομόχλευση που επιτάχυνε την συντριβή τους τελευταίους μήνες μπορεί να φτάνει στο τέλος της, ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. συμπεριλαμβανομένου του Νικόλαου Πανηγυρτζόγλου, σε σημείωμα τους που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Τόνισαν επίσης τις ροές του επιχειρηματικού κεφαλαίου που «συνεχίστηκαν με υγιή ρυθμό τον Μάιο και τον Ιούνιο» στην αγορά.

    «Το Bitcoin είχε πολλή μεγάλη άνοδο τα τελευταία δώδεκα χρόνια φτάνοντας στα χαμηλά των επενδυτικών κύκλων κάθε 90 εβδομάδες», δήλωσε ο αναλυτής στρατηγικής της Fundstrat, Mark Newton. «Τα χαμηλά θα πρέπει να είναι προ των πυλών σύμφωνα με αυτό το μοτίβο, και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση τον Ιούλιο, αγοράζοντας στην αδυναμία εν αναμονή μίας υγιούς ανάκαμψης».

    Deutsche Bank: Βλέπει επιστροφή στα 28.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους

    Δεδομένου του μεγάλου συσχετισμού του κρυπτονομίσματος με τις αμερικανικές μετοχές, η τιμή του θα μπορούσε να φτάσει τα 28.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με ανάλυση της Deutsche Bank.

    Η ανάλυση των Marion Laboure και Galina Pozdnyakova υποδηλώνει ένα ράλι άνω του 30% από το επίπεδο των 20.000 δολαρίων που κυμαίνεται τις τελευταίες ημέρες το ψηφιακό νόμισμα, αν και ακόμη και σε αυτή την τιμή θα είναι πάνω από 50% χαμηλότερα από το ρεκόρ του Νοεμβρίου.

    Τα κρυπτονομίσματα – από τον Νοέμβριο – συσχετίζονται όλο και περισσότερο με τους χρηματιστηριακούς δείκτες, όπως ο τεχνολογικός Nasdaq 100 και ο S&P 500, δήλωσαν οι Laboure και Pozdnyakova. Οι αναλυτές της τράπεζας προβλέπουν ότι ο S&P θα ανακάμψει στα επίπεδα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του έτους και το Bitcoin μπορεί να ακολουθήσει την άνοδο.

    Το Bitcoin απέτυχε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις των ειδικών ότι θα αποδειχτεί επενδυτικό καταφύγιο, σημειώνοντας απώλειες άνω του 50% φέτος. Τα ψηφιακά νομίσματα παρουσίασαν χαμηλότερες επιδόσεις από μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της αγοράς. Ο χρυσός, από την άλλη, κινήθηκα πιο αμυντικά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Fundstrat: Το Bitcoin μπορεί να υποχωρήσει στην περιοχή των 12.500 έως 13.000 δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ